Emely Crona Stenberg från Höllviken startade det sociala nätverket Heja Livet 2014 tillsammans med Caroline Levy.

Emely Crona Stenberg från Höllviken startade det sociala nätverket Heja Livet 2014 tillsammans med Caroline Levy. Foto: Petter Bäcklund

Emely ville motbevisa fördomar om kvinnor

Nu får hon priset Årets Nätängel för jämställdhet

HÖLLVIKEN/STOCKHOLM.

Emely Crona Stenberg från Höllviken startade det sociala nätverket Heja Livet 2014 tillsammans med Caroline Levy. Nyligen fick hon ta emot tidningen Veckorevyns specialpris till Årets Nätängel för jämställdhet på galan ”Årets Nätängel”.

Lokaltidningen Vellinge ställer ett par frågor till Emely Crona Stenberg.

Vad är "Heja Livet!"?

– Vi ville motbevisa de fördomar som alltid uppstår när man diskuterar ämnet "kvinnor i grupp". Heja Livet är ett socialt nätverk, en kommunikationsplattform och ett supportforum inom kategorier som hälsa, karriär, psykisk ohälsa, personlig utveckling med mera. Vi lyfter aktivt kvinnor i olika skeden i livet, bryter tabun och värnar om ett sunt klimat kvinnor emellan; från en personlig vinkel till en samhällsnivå. Jag är grundare och arbetar även som Creative Director i företaget.

När och hur väcktes ditt engagemang för att skapa ett forum för och med kvinnor?

– Jag har alltid älskat människor, jag samlar på bra personer både i min närhet och i hjärtat. Känslan för att hjälpa har funnits där sedan barnsben men kanske har känslan av att se andra individer och framför allt lyfta det de kan upp och ut i ljuset så att andra människor får ta del av det.

Finns det något som du har tagit med dig från uppväxten i Höllviken?

– Jag gick först på Stora Hammar, efter det Sandeplanskolan i tre år och avslutade på Sundsgymnasiet. Med handen på hjärtat kunde jag inte fått en bättre grund att stå på. Mina tolv år i skolan är utan tvekan de lyckligaste år jag haft. Jag vet att det också är en ynnest att få uppleva den känslan, då mörkertalet på ungdomar som mår dåligt under sin skoltid är enormt. Jag blir rörd av tanken på att många personer från den tiden fortfarande finns i mitt liv så som det ser ut idag. Många av lärarna har varit helt sanslöst goda förebilder och stöttepelare. Jag har dem att tacka för mycket av den kreativitet jag i dag får utlopp för.

Årets Nätängel

MySafety försäkringar och deras gala ”Årets Nätängel” instiftades för fem år sedan med syfte att uppmärksamma alla de som motverkar näthat och bidrar till att göra nätet till en trevligare, tryggare och mer inspirerande plats.

I år utsågs fyra vinnare i fyra olika kategorier och i år delade även Veckorevyn ut ett specialpris till Årets Nätängel för jämställdhet på galan på Nalen i Stockholm.

Publicerad 27 November 2019 00:00