Arkivbild.

Arkivbild. Foto: Mostphotos

Ny färgattack i Falsterbo – gärningsman sprejade brun färg på mur

Samma kvarter drabbat för andra gången på en månad

VELLINGE. I lördags eftermiddag drabbades Falsterbo av en färgattack. Någon hade då täckt stora delar av en mur till en bostad med brun färg.

Av
Jonatan Westerlind

I slutet av oktober målade någon röd och rosa färg på flera staket, väggar och murar på Papegojvägen och Falsterbovägen. I lördags, drygt tre veckor senare inträffade en liknande incident på Ällingestigen, bara ett stenkast ifrån där den tidigare färgattacken skedde.

Enligt en anmälan till polisen så har någon då sprejat brun färg på en mur tllhörande en bostad på gatan. En man som bor på adressen hade varit borta och när han kom tillbaka vid sextiden i lördags såg han enligt polisanmälan att hela 50 kvadratmeter av muren var nedsprejad med brun färg som fortfarande var våt.

Enligt kommunpolis Jörgen Sjåstad finns det ingen misstänkt för något av dåden och polisen har inte fått in några vittnesuppgifter eller signalement.

– Men jag tror inte att det är några busar från Malmö som kommit hit utan det är lokala förmågor. Enda syftet är att förstöra, det är inte som när man stjäl att man får något i utbyte för sitt brott. Och det verkar inte vara riktat mot någon eftersom det skett på flera adresser, säger han.

Publicerad 26 November 2019 09:55