Förrådsdörrar hade brutits upp och glödlampor krossats över hela idrottsplatsen.

Förrådsdörrar hade brutits upp och glödlampor krossats över hela idrottsplatsen. Foto: Skanör Falsterbo IF

Skanör Falsterbo IF: "Nu får det vara nog"

Möllevallen vandaliserad igen

SKANÖR.

Uppbrutna dörrar, plastfolie som virats runt staket och slängts på planerna. Krossade glödlampor och utslängda stolar. När medlemmar i Skanör Falsterbo IF kom till Möllevallen möttes de åter av en vandaliserad idrottsplats.

Vandaliseringen skedde natten till lördagen. Förrådsdörrar hade brutitis upp och gärningsmännen hade tagit ut glödlampor och krossat dem över hela gräsmattan och långt ut på parkeringen. Stolar och även ett släp hade dragits ut och plastfolie hade virats runt delar av staketet. Skadegöreslen är polisanmäld.

– Vi fick gå och plocka upp de söndriga glödlamporna och glasskärvor runt om hela idrottsplatsen. Tänk på alla som vistas i området och hundar som kan få det i sig, säger Frida Myllenberg, ledamot i styrelsen.

Det är inte första gången som Möllevallen utsätts för vandalisering. Under året har klubben fått städa och reparera skador efter skadegörelse vid ett flertal tillfällen. I vissa perioder har styrelsens ledamöter till och med fått åka ner och titta till IP under helgerna.

– Någonstans kände vi att nu får det vara nog. Nu var det en gång för mycket. Nu måste alla, föräldrar, kommunen och polisen försöka uppmärksamma de här problemen så det blir ett slut, säger Frida Myllenberg.

Gärningsmännen hade också dragit ut ett släp och kastat ut och fördärvat stolar från ett förråd.

Gärningsmännen hade också dragit ut ett släp och kastat ut och fördärvat stolar från ett förråd. Foto: Skanör Falsterbo IF

Skanör Falsterbo IF har gått ut med en uppmaning på sin hemsida till alla föräldrar att prata med sina barn och ungdomar och ta reda på vad de gör på kvällar och helger.

– Vi vet att det inte finns så mycket att göra i Skanör Falsterbo under helgerna och skadegörelsen känns extra tråkig just med tanke på att vi har jobbat för att kunna öppna upp klubbstugan för ungdomarna, säger Frida Myllenberg.

Att ungdomar gång på gång fördärvar, förstör och vandaliserar klubbstugan skapar stor frustration och besvikelse bland alla som arbetar ideellt.

– Det här går inte längre, nu måste något hända, annars kommer det att eskalera, säger Frida Myllenberg.

Publicerad 25 November 2019 10:51