En av kulturstipendiaterna, Vera Lundgren, under en repetition av sommarens lustspel i Trelleborg, Svall på Östersjön.

En av kulturstipendiaterna, Vera Lundgren, under en repetition av sommarens lustspel i Trelleborg, Svall på Östersjön. Foto: Åsa Meierkord/arkiv

Superduo, dansare, gymnastikdrivkraft och hopprepare prisas

Årets stipendiater utsedda

VELLINGE.

Nu har årets stipendiater inom kultur, idrott och föreningsledare utsetts. Bland stipendiaterna finns bland andra dansaren och musikalartisten Vera Lundgren.

Vera Lundgren, 17 år, har uppträtt i flera av kulturskolans produktioner liksom många av Trelleborgsrevyns sommarlustspel.

Hon har dansat sedan hon var fem år gammal och dansar även flera olika stilar, både balett, jazz och streetdance. Just nu går hon på Lunds dans- och musikalgymnasium.

Den andra kulturstipendiaten heter August Palm, är 19 år och har studerat på samhällsvetenskapliga programmet med inriktning musik på Sundsgymnasiet i Vellinge. Under de senaste åren har han medverkat i flera spelningar som pianist och sångare, bland annat i samband med invigningar runtom i kommunen men också som middagsunderhållare och vid större konserter under namnet Superduo.

Stipendiet Årets idrottsledare går till Sandra Lehman, ledare för gymnastikföreningen Näset, vars medlemsantal mer än fördubblats sedan hon tillträdde som ledare. Gymnastikföreningen är idag en av de största i kommunen och antalet medlemmar fortsätter att öka. Förutom tränare för flera gymnastiktrupper sitter Sandra också med i styrelsen och är ansvarig för den årliga våruppvisningen samt för planering, inköp och distribuering av föreningskläder.

Stipendiet för årets idrottsutövare delas ut till Ella Andersson, Elin Eliasson, Ebba Magnertoft, Elsa Sundén och Ellen Forsell. De fem tjejerna, födda 2002, har under många års tid hoppat hopprep i Kämpinge GF. De har medverkat i flera tävlingar både nationellt och internationellt i länder som Österrike, Kina, Portugal och Tyskland där de har hoppat till sig flera medaljer.

Med varje stipendium följer 10 000 kronor.

Publicerad 21 November 2019 09:35