Johnny Neldeborn i hallen när idrottsfritids startade i våras.

Johnny Neldeborn i hallen när idrottsfritids startade i våras. Foto: Åsa Meierkord/arkiv

Johnny Neldeborn är Årets trygghetsambassadör

"Jag blev väldigt förvånad och sedan jätte, jätteglad"

VELLINGE.

Ungdomar som har något att göra, blir sedda och är del i en gemenskap håller sig oftast borta från kriminalitet. En person som betyder mycket för ungdomarna i Vellinge är Johnny Neldeborn, verksamhetsansvarig Vellinge IF. Nu får han kommunens utmärkelse Årets trygghetsambassadör.

"Det är viktigt att ungdomarna har någonstans att ta vägen, speciellt i en sådan här situation", sade Johnny Neldeborn i Lokaltidningen Vellinge när Lindesgården brann ner och fritidsgårdens lokaler försvann.

Vellinge IF och Johnny Neldeborn öppnade då klubbstugan flera helger och kvällar för att fånga upp ungdomarna som inte hade någonstans att vara. Oavsett om de spelade fotboll eller inte.

Johnny Neldeborn får utmärkelsen för att han "har aktivt arbetat för att skapa goda villkor för kommunens ungdomar genom sina insatser i kommunens föreningsliv och Vellinge IF."

– Jag blev väldigt förvånad och sedan jätte, jätteglad. Självklart betyder det mycket för mig att bli uppmärksammad och uppskattad och också en extra sporre att fortsätta, säger Johnny Neldeborn.

Utdrag från motiveringen lyder: ”Årets trygghetsambassadör har genom sina insatser i kommunens föreningsliv och Vellinge IF bidragit i arbetet till att skapa goda villkor och levnadsförhållande för kommunens ungdomar. Föreningslivet har stor betydelse för att stärka sociala förmågor, motverka utanförskap och därmed också för att förebygga brott i vårt samhälle. Pristagarens engagemang inom Vellinge IF främjar att fler ungdomar börjar spelar fotboll och också stannar kvar inom idrotten."

Priset Årets trygghetsambassadör delas i år ut för andra gången och består, förutom äran, av 10 000 kronor. Förra året gick priset till Boo Axelzon och Roland Ripmark.

– Att få utmärkelsen är fint i sig, vad jag ska göra med pengarna har jag inte hunnit tänka så mycket på än, säger Johnny Neldeborn.

Publicerad 19 November 2019 13:56