Glädjeyra i Vellinge IF. Det blir spel i division två trots förlorat kval.

Glädjeyra i Vellinge IF. Det blir spel i division två trots förlorat kval. Foto: Mikael Wallin

Vellinge IF:s unga damlag spelar i division två

"Det har de verkligen gjort sig förtjänta av"

VELLINGE.

Vellinge IF:s damlag som startades för bara två år sedan med väldigt unga spelare, spelar i division två nästa säsong.

Vellinge IF:s damlag bildades 2017 och 20 av 22 tjejer är under 20 år. Den yngsta spelaren ska fylla 15 år.

– 80 procent av spelarna är också vellingetjejer och har spelat i klubben i hela sitt liv, berättar Olle Nilsson, huvudtränare.

Laget presterade riktigt bra under våren för att sedan bli tvungna att kämpa sig genom en lite tyngre höst.

– Vi vann tre fjärdedelar av alla matcher under våren och ledde serien innan sommaruppehållet, men under hösten fick vi en del skador och sjukdomar, så det blev tuffare, säger Olle Nilsson.

Vellinge IF förlorade seriefinalen mot Lilla Torg som också till sist vann serien och Vellinge slutade på andra plats vilket innebar kvalspel. Kvalspelet började bra med en bra insats mot Östanå Bruk där laget vann med 3-0. Högaborg slog sedan Östanå Bruk med 1-0 vilket innebar att Vellinge vid oavgjort eller vinst mot Högaborg skulle vara klara för division två. Men den matchen förlorades med bara ett mål och slutresultatet blev 2-1.

Besvikelsen över att ha missat division två med så liten marginal var stor, men glädjen desto större när Skåneboll meddelade att det finns plats för Vellinge IF i division två trots allt.

– Det har de verkligen gjort sig förtjänta av. De har haft viljan och inställningen att det skulle klara det. Utvecklingsmässigt finns det många som tagit stora kliv under året, säger Olle Nilsson.

Inför spelet i tvåan behöver laget dock förstärkas och under november kommer ett par intresserade tjejer att provspela.

– Laget mår bra av att förstärkas med några spelare. Det kommer också att bli betydligt tuffare spel och bättre motstånd i tvåan, säger Olle Nilsson.

Olle Nilsson kom från LB07 för två år sedan för att hjälpa Mikael Wallin att träna det dåvarande U17-laget och stannade kvar när laget omvandlades till damlag. Nu stannar han som tränare även i division två. Mikael Wallin är kvar som asisterande tränare och Mats Persson som målvaktstränare.

Publicerad 16 November 2019 00:00