Expresståget mellan Trelleborg och Malmö kommer att gå på gamla kontinentalbanan.

Expresståget mellan Trelleborg och Malmö kommer att gå på gamla kontinentalbanan. Foto: mostphotos.com

Expresståg till Malmö börjar gå på kontinentalbanan

Sparar sex till åtta minuter

SÖDERSLÄTT.

Från och med den 16 december börjar ett expresståg gå mellan Trelleborg C och Malmö C. Till en början blir det två avgångar på linjen som använder sig av den gamla kontinentalbanan.

Expresstågen ska underlätta för resenärerna som tågpendlar in till Malmö. Tåget har en avgång vardagsmorgnar klockan 07.10. I stället för 34 minuter tar det 28 minuter men tåget stannar varken i Östra Grevie, Västra Ingelstad, Hyllie eller Triangeln utan går direkt in till Malmö Central. Detta eftersom tåger kommer att gå på gamla kontinentbanan och kör alltså runt Malmö istället för in i Citytunneln.

– Antalet påstigande i Trelleborg ökar hela tiden, speciellt under hösten har vi sett en stark uppgång, därför är det väldigt bra att kunna utöka trafiken genom att använda oss av kontinentbanan, säger Mats Olsson, affärsutvecklare på Skånetrafiken.

Klockan 16.20 går expresståget tillbaka till Trelleborg från Malmö C. Den resan tar 26 minuter. Expresståget går inte istället för någon av de vanliga avgångarna mellan Trelleborg och Malmö utan som extra avgångar. Enligt den nya tidtabellen kommer tåget inte gå under julen och sommarlov, den 23 december-5 januari, den 6 juli-16 augusti eller den 22 maj.

Planerna på att låta persontåg åter rulla på kontinentbanan har funnits under ett par år.

– Faller det väl ut, kan det aktuellt med fler avgångar, det får vi i så fall ansöka hos Trafikverket, säger Mats Olsson.

Publicerad 09 November 2019 00:00