Marken ligger mitt emot Toppengallerian, i anslutning till Bokdalsplatsen.

Marken ligger mitt emot Toppengallerian, i anslutning till Bokdalsplatsen. Foto: Åsa Meierkord/arkiv

Tomten bredvid Omtankens hus bebyggs

Marken ska ut på markanvisningstävling

HÖLLVIKEN.

Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade nyligen att en markanvisningstävling för centrumverksamhet bredvid Omtankens hus, mitt emot Toppengallerian ska genomföras.

Av
Åsa Meierkord

Området kring Toppengallerian fortsätter att bebyggas. Om det blir som kommunstyrelsens arbetsutskott har beslutat, ska en markanvisningstävling på tomten bredvid Omtankens hus i anslutning till Bokdalsplatsen genomföras. Marken som ingår i markanvisningstävligen omfattar cirka 650 kvadratmeter mark med en byggrätt om 426 kvadratmeter och möjlighet till fyra våningar. I lokalerna ska det bedrivas centrumverksamhet som till exempel butiker eller kaféverksamhet.

– Vi moderater gillar företagande och företagare och vill skapa bästa möjliga förutsättningar för näringslivet i kommunen. Det lokala företagsklimatet är av stor betydelse för kommunens utveckling. Både nya och växande företag är viktiga och en avgörande förutsättning för kommuners möjligheter att utvecklas. Företag som växer bidrar med arbetstillfällen och ökade skatteintäkter, Säger Carina Wutzler (M) kommunstyrelsens ordförande i en kommentar på Vellingemoderaternas hemsida.

Publicerad 07 November 2019 10:41