Jeanette Mårtensson fick ta emot blommor och prissumman på 10 000 kronor från utbildningsnämndens ordförande Gustav Schyllert (M).

Jeanette Mårtensson fick ta emot blommor och prissumman på 10 000 kronor från utbildningsnämndens ordförande Gustav Schyllert (M). Foto: Elin Falkenström/Vellinge kommun

Jeanette Mårtensson är Årets pedagog

SKANÖR.

Hon är förstelärare på Skanörs skola, beskrivs som analytisk, kollegial och som en otroligt duktig pedagog. Jeanette Mårtensson är Årets pedagog i Vellinge kommun.

Nu är det klart vem som får Vellinge kommuns utmärkelse Årets pedagog. Jeanette Mårtensson, förstelärare i matte och NO för årskurserna 1-7, Skanörs skola fick nyligen ta emot blommor och prissumman på 10 000 kronor från utbildningsnämndens ordförande Gustav Schyllert (M) och biträdande utbildningschef Charlotte Sjödahl.

I motiveringen står det bland annat:

”Hon är en uppskattad lärare som kombinerar goda ämneskunskaper med ett utmärkt ledarskap som alltid sätter eleven i fokus – hon har lätt för att etablera goda och tillitsfulla relationer med eleverna. Hon ser alltid till deras unika behov och anstränger sig för att alla ska få känna glädjen av att lyckas!”

– Jag är helt tagen! Det var så många fina och värmande ord, jag är väldigt tacksam, säger Jeanette Mårtensson om utmärkelsen i en kommentar på kommunens hemsida.

Utmärkelsen Årets pedagog har funnits i kommunen sedan 2012, och priset delas ut till lärare inom förskola, skola, gymnasieskola eller Komvux. Rektorer, förskolechefer och kollegor kan nominera och sedan utses vinnaren av utbildningsnämnden.

Publicerad 06 November 2019 10:43