De dödas dag – Día de los muertos är en stor religiös högtid i Mexico som infaller den 2 november.

De dödas dag – Día de los muertos är en stor religiös högtid i Mexico som infaller den 2 november. Foto: Stock Adobe

Höstlovet hägrar för skollediga

Många aktiviteter anordnas runt om i kommunen

VELLINGE.

Temadag om döden, slimeworkshop, VR-rysningar eller robotprogrammering? Höstlovet bjuder på många aktiviteter för de lediga. Nedan följer ett axplock.

På Höllvikens bibliotek ägnas till exempel en dag åt döden. Den 28 oktober är det temadag om döden – Dökul på biblioteket, i samarbete med Stora Hammars kyrka. Då kan besökarna lyssna på högläsning och prata med prästen om sina funderingar kring livet och döden. Man kan även få en ansiktsmålning och pyssla en minneslykta. På kvällen kan man gå i fackeltåg till Stora Hammars kyrka, där andakt och visning av filmen Coco väntar. Den 29 oktober är det trolleriskola med Magiske Måns. Kletigt värre blir det när det är dags för slimeworkshop den 31 oktober.

I konsthallen på Falsterbo Strandbad anordnas skapande verkstad med drop-in hela veckan. Den 28 oktober målas det med naturens färger. Efter det följer Bästa Biennalen, dekorera en trädgren, tryck en personlig disktrasa med former från blad och löv, insektsverkstad och pyssel med mexikansk skelett-tavla med inspiration av Día de los muertos.

På Skanörs bibliotek är det höstlovspyssel hela veckan och den 29 oktober kommer läshunden Figge på besök. Den 30 oktober mellan klockan 10-12 står robotprogrammering på programmet.

På Vellinge bibliotek blir det spökligt värre när det finns chans att uppleva både spökhistoria, sagostund, pyssel och sin egen spökliga miniatyrvärld via VR på tisdagen. En läskig miniatyrvärld ska skapas som i slutet av dagen filmas med 360-kamera och upplevs via VR.

På Västra Ingelstads bibliotek kan man höra spöksagor den 29 okt Den 31 oktober byter biblioteket skepnad till en spelhåla där man kan utmana kompisen, främlingen eller bibliotekarien på spel i alla former.

Publicerad 26 October 2019 00:00