Vellinge FF är klara för division fyra efter sex säsonger i divison fem.

Vellinge FF är klara för division fyra efter sex säsonger i divison fem. Foto: Vellinge FF

VFF klara för divison fyra nästa säsong

Även VIF klättrar upp en division

VELLINGE.

Vellinge har all anledning att känns sig stolta över sina fotbollsklubbar. Vellinge FF klättrar upp från division fem till fyran och Vellinge IF går från fyran till trean.

Efter sex säsonger i divison fem tar Vellinge FF ett historiskt steg upp när de tar sig an en ny helt division år 2020. Division fyra.

– Det är helt fantastiskt. Inför den här säsongen kände vi väl kanske att vi inte hade de bästa förutsättningarna, men vi har kämpat hela året. Vi gjorde det tillsammans, det var en kollektiv insats som förde oss hela vägen, säger en mycket glad Viktor Andersson, tränare.

Det började inte så bra. Det blev 0-0 i premiären mot Skabersjö och i hemmapremiären mot Skurups AIF landade det på 2-7. Men sedan vände det och en rad segrar följde mot bland annat just Ariana, Skegrie, Skabersjö, Skansen samt AIF Barrikaden.

– Ni ska vi först bara njuta av vad vi har åstadkommit under säsongen. Sedan är nog målsättningen nästa säsong att bara hålla oss kvar i division fyra till en början, säger Viktor Andersson.

Redan i september blev det klart att Vellinge IF kommer att spela i division tre nästa säsong. Sista gången laget var uppe i trean var 1993.

I den sista matchen för säsongen som spelades i oktober, mötte Vellinge IF Rosengårds FF som slutade 3-3.

Segern innebar att laget vunnit 20 av 22 matcher i år.

Publicerad 22 October 2019 10:00