Lekplatshäng i ur och skur

Varje fredag är öppna förskolan utomhus

HÖLLVIKEN.

Sol eller regn spelar ingen roll. Varje fredag förmiddag anordnar öppna förskolan lekträff på någon av Höllvikens lekplatser.

– Nästan alla barn älskar att vara ute. Om det regnar finns det ännu mer att hitta på och man kan plaska i vattnet, säger Petra Sawicki, förskollärare och samordnare på familjernas hus i Höllviken.

Träffarna på fredagar har anordnats sedan Familjernas Hus öppnade i Höllviken januari. Framför allt är träffarna på lekplatserna ett bra sätt för nyinflyttade barnfamiljer att lära känna både kommunen och andra föräldrar.

– Det är många barn som har hittat lekkamrater och föräldrar som har hittat kompisar, säger Petra Sawicki.

Hur många som möter upp är väldigt olika. Det kan vara allt från ett barn till 15 barn. När det är fint väder så dyker det upp fler än när det är dåligt väder.

– Det är alltid bra att vara ute och få frisk luft, säger Eva Lindquist, förskolelärare.

Många föräldrar tycker att det är skönt att ha ett mål när man ska gå ut.

– Att veta att vi finns på en lekplats varje fredag gör att man kanske lättare tar sig ut eftersom man vet att det finns lekkamrater här, säger Petra Sawicki.

Just den här fredagen var det

Just den här fredagen var det "spindelvävslekplatsen" på Granvik som var träffpunkt. Förskolelärarna Eva Lindquist och Petra Sawicki tar med leksaker och lite fika. Foto: Åsa Meierkord

Träffarna pågår mellan klockan 10 och 11.30. Information om vilken lekplats man går till läggs ut på Familjernas Hus Facebooksida och Instagramkonto under torsdagen.

– Vi brukar ta med leksaker och lite kaffe och fika. Är det verkligen uselt väder så väntar vi en halvtimme, har ingen kommit då så stannar vi inte längre, säger Petra Sawicki.

Föräldrar från hela kommunen är välkomna. Även Familjernas Hus i Vellinge anordnar lekplatshäng på fredagar.

Familjernas Hus Höllviken

Familjernas Hus i Höllviken öppnade i januari 2019 och ligger på andra våningen i Toppengallerian, ingång från Kungstorpsvägen 10 C.

Här finns öppna förskolans förskollärare, Familjeteamets socionom, MVC Frejakliniken samt Näsets läkargrupp BVC.

Öppna förskolan är för barn mellan noll och sex år och har verksamhet måndag till fredag.

Publicerad 18 October 2019 06:00