Peter Kronström från Trelleborgs FF som var huvudarrangör för mässan och Christer Ekdahl, näringslivsutvecklare på Vellinge kommun var nöjda med den första gemensamma näringslivsmässan för företagen i Trelleborg och Vellinge.

Peter Kronström från Trelleborgs FF som var huvudarrangör för mässan och Christer Ekdahl, näringslivsutvecklare på Vellinge kommun var nöjda med den första gemensamma näringslivsmässan för företagen i Trelleborg och Vellinge. Foto: Åsa Meierkord

Full fart på ny näringslivsmässa

Söderslättsmässan flyttade in i Södervångshallen

VELLINGE.

Alla möjliga företagare från bilförsäljare till hotell, språkkonsulter, galoppbana och en mängd företagarföreningar var på plats när det var premiär för Söderslättsmässan.

För första gången arrangerades en gemensam näringslivsmässa för Vellinge och Trelleborg – Söderslätts näringslivsmässa i Södervångshallen i Vellinge nyligen.

Trelleborgs FF som var huvudarrangör var naturligtvis representerade, liksom medarrangörerna Vellinge kommun och Trelleborgs Kommun.

– Det känns väldigt naturligt för mig att vara här på mässan, säger Katarina Ivholt som driver Dannegårdens hotell och restaurang i Trelleborg men som bor i Höllviken.

Dennis Ivholt med mamma Katarina Ivholt från Dannegården i Trelleborg var på mässan för att nätverka med kunder och samarbetspartners.

Dennis Ivholt med mamma Katarina Ivholt från Dannegården i Trelleborg var på mässan för att nätverka med kunder och samarbetspartners. Foto: Åsa Meierkord

Hon har tidigare ställt ut på de olika näringslivsmässorna både i Trelleborg och Vellinge och tycker att en gemensam mässa ger många fördelar.

– Det ger mycket att kunna samarbeta över kommungränserna och kunderna bryr sig inte om var gränserna går. Vi har lika många kunder från Trelleborgs kommun som från Vellinge. Den här mässan är också bra för att det finns företag som inte har varit på någon av mässorna tidigare.

Linda Letelier Hansson som blev Årets Nyföretagare i kommunen 2019 blev både intervjuad och fick en TFF-supporterhalsduk från Peter Kronström.

Linda Letelier Hansson som blev Årets Nyföretagare i kommunen 2019 blev både intervjuad och fick en TFF-supporterhalsduk från Peter Kronström. Foto: Åsa Meierkord

91 utställare var på plats i idrottshallen. Av dessa var något fler företag från Trelleborgs kommun. Cirka 30 UF-företag från Sundsgymnasiet i Vellinge fanns också på plats för att presentera sina idéer och produkter. Ett av dem var ABY - Adjust By Yourself.

– Vi tyckte att det var svårt att få rätt storlek när man beställer ringar på nätet. Vi har därför designat ringar som går att justera. Vi kontaktade en silversmed i Helsingborg som tillverkar dem och så säljer vi dem via en hemsida, berättar Linnea Johnsson.

Ellynor Nilsson, Sonja Boos, Linnéa Johnsson och Tuva Forbnestedt står bakom UF-företaget ABY.

Ellynor Nilsson, Sonja Boos, Linnéa Johnsson och Tuva Forbnestedt står bakom UF-företaget ABY. Foto: Åsa Meierkord

Det tidigare UF-företaget Raw Straw besökte också mässan och blev intervjuade om sina erfarenheter av att avsluta ett UF-företag och starta det som ett vanligt företag.

Vad är era bästa råd till alla de UF-företag som är här i dag? Frågar konfrencier Peter Kronström, marknadsansvarig TFF.

– Jag vet att det är en klyscha, men tro på er idé till hundra procent, om inte ni gör det, kommer ingen annan att göra det heller, säger Anna von Gross.

Det tidigare UF-företaget Raw Straw blev intervjuade av Peter Kronström, TFF.

Det tidigare UF-företaget Raw Straw blev intervjuade av Peter Kronström, TFF. Foto: Åsa Meierkord

Som det ser ut nu kommer Söderslättsmässan att arrangeras nästa år igen.

– Näringsliv handlar mycket om nätverkande och bygga broar, vi möjliggör de kontakterna med en mässa. I ett mer och mer digitaliserat samhälle betyder de fysiska kontakterna mer, säger Peter Kronström.

Många av kommunens företagarföreningar var på plats i Södersvångshallen. Här syns Jenny Åsenlund, Martina Ludwigsson och Maja Bergqvist från GRID.

Många av kommunens företagarföreningar var på plats i Södersvångshallen. Här syns Jenny Åsenlund, Martina Ludwigsson och Maja Bergqvist från GRID. Foto: Åsa Meierkord

Publicerad 17 October 2019 09:48