Törringelund kläs i fler färger än höstens när Cabaret Moulin intar scenen.

Törringelund kläs i fler färger än höstens när Cabaret Moulin intar scenen. Foto: Isabel Nilsson

Glammig trio drar dragshow till okända marker

"Det kändes som om vi behövde en utmaning"

V. INGELSTAD.

En ofantlig mängd glitter och glamour i kombination med bitska kommentarer, tragikomiska misslyckanden och storslagen kärlek tar just nu plats på scenen i Törringelund. Dragshowartisterna tillika Västra Ingelstadsborna Jonny och Robin har tillsammans med den tredje medlemmen i Cabaret Moulin, Sebastian, dragit ut på landet.

Dragshowgruppen Cabaret Moulin startades 2006 på klubb Indigo i Malmö, då under namnet Babes. Jonny stod dock på scenen som dragqueen för första gången redan 1995.

– Det var någon som sade till mig att jag aldrig skulle våga att gå upp på scenen som dragartist och då tänkte jag "att det vågar jag visst" naturligtvis. När jag väl stod på scenen och hörde publikens jubel så visste jag att det inte var sista gången, berättar Jonny.

Det är första gången som Cabaret Moulin beger sig utanför storstäderna med sin show.

Det är första gången som Cabaret Moulin beger sig utanför storstäderna med sin show. Foto: Pressbild

Hans karaktär, Babusha, utvecklades efterhand. Nu råder det inga frågetecken om vem hon är när hon kliver upp på scenen utan kan blomma ut totalt.

– Babusha är en mycket missförstådd kvinna från Balkan. Hon tycker att alla andra gör fel medan hon gör allt rätt. Hon vet allt. Hon kan allt också. Hon kan till exempel ställa rätt diagnos bara genom att höra någon hosta. Lite av inspirationen till henne har jag fått från min mamma, berättar Jonny.

När klubb Indigo lade ner fortsatte trion att göra sin show. Eftersom själva dragshow-klubben hette Cabaret Moulin tog de över namnet och har sedan dess satt upp flera shower. Robin har också showat tillsammans med rikskända dragshowartisterna i After Dark.

När möjligheten kom att sätta upp en show på anrika Törringelund, tog de chansen.

– Det kändes som om vi behövde en utmaning. Tidigare har vi showat för en publik som vet vad de kan förvänta sig. Nu var vi lika nya för situationen som publiken, ibland är det bra att ta sig utanför sin bekvämlighetszon, säger Jonny.

Nu har de kört ett par föreställningar och publiken har bestått av både stammisar från när de har showat i Malmö liksom den vanliga Törringelundpubliken som kommer för att dansa till dansband.

– Vi har varit väldigt nervösa, men vi har fått så mycket kärlek. Vi gör många snygga nummer, vi har ju också fyra dansare på scenen men vi gör också vad vi kallar för fulnummer där vi verkligen driver med oss själva och bjuder på oss själva. Publiken har verkligen skrattat, säger Jonny.

Fredagen den 18 oktober spelas den sista showen den här omgången.

– Vi får se om vi kommer tillbaka, men närmast väntar Malmö igen, säger Jonny.

Publicerad 09 October 2019 07:00