Cirka 60 ekipage förväntas delta i Falsterbo Rallysprint. Här syns Lukas Hägg strax efter start förra året.

Cirka 60 ekipage förväntas delta i Falsterbo Rallysprint. Här syns Lukas Hägg strax efter start förra året. Foto: Magnus Hägg

Klart för rally på skjutfältet

Drygt 60 ekipage beräknas göra upp

FALSTERBO.

Snart är det dags för förarna i Falsterbo Rallysprint att göra upp om pokalerna på skjutfältet. "Det blir en spännande tävling", säger Anders Anderholm, Trelleborgs motorklubb som är arrangerande klubb.

Bland de förare som inte behöver köra så långt för att vara på plats i startfältet den 19 oktober finns två riktigt rutinerade förare, Bengt Glemander från Vellinge som kör Volvo 944 och Rune Nilsson från Höllviken som kör Opel Ascona.

Arrangören, Trelleborgs motorklubb, räknar med att drygt 60 rallyekipage kommer till Falsterbo skjutfält. Tävlingen avgörs på två specialsträckor.

– Det blir en spännande tävling, vi kör i grupper och tre till fem bilar kan starta samtidigt eller med tio sekunders mellanrum så det blir tätt, säger Anders Anderholm.

Publiken uppmanas att gå in på tävlingsområdet via Falsterbo Camping och Resort och följa funktionärernas instruktioner. Parkering för besökande längs med Reuterswärds väg, längst ned finns huvudingången, ingångar kommer att vara bemannade från cirka klockan 7.30.

– Inne på området finns det möjlighet till att köpa hamburgare och annat grillat vid det lilla huset som finns på serviceområdet, säger Anders Anderholm.

Det är fri entré för publiken men man kan köpa program och då deltar man i publiklotteriet. Det första loppet startar kl 10. Det andra åket börjar klockan 12.

Falsterbo Rallysprint

Har körts på skjutfältet sedan någon gång på 1980-talet med undantag för en del års uppehåll.

Banans totallängd är 12,5 km som är uppdelad på två åk, cirka 12 km. Underlaget är enbart grus.

Kartläsaren orienterar sig med hjälp av en kartskiss.

Drygt 60 ekipage förväntas delta.

Publicerad 05 October 2019 00:00