Roberto Larsson har ägt flera BMW, men nu vill han inte köpa fler förrän han har ett säkert ställe att ställa dem.

Roberto Larsson har ägt flera BMW, men nu vill han inte köpa fler förrän han har ett säkert ställe att ställa dem. Foto: Privat

Roberto ångrade sig och köpte tillbaka sin BMW – då blev den stulen

En av många bilstölder i kommunen den senaste tiden

VELLINGE.

Roberto Larsson åkte till jobbet i sin pick-up strax efter klockan sex på morgonen. Senare ringde hans sambo och frågade om han hade lånat ut BMW:n eftersom den inte stod på uppfarten. Biltjuvarna hade lyckats starta och köra iväg den utan nyckel på mindre än 30 minuter.

Roberto Larsson sålde sin BMW M3:a förra sommaren eftersom han hade tänkt köpa en annan bil. Men när den lades ut till försäljning nyligen så köpte han tillbaka den.

– Jag älskar den bilen. Det är en riktigt bra bil, jag sålde den när vi flyttade till Vellinge från Lomma för cirka 1, 5 år sedan för att jag hade tänkt köpa en Ferrari, Porsche eller Lamborghini men sedan kom jag på andra tankar. M3:an är snabb, den har fyra säten och man kan både ha den till vardags och köra bana med den. När den var till salu igen så köpte jag tillbaka den, berättar Roberto Larsson.

Men han hade den bara i åtta dagar. Sedan blev den stulen.

– Jag åkte till jobbet vid tio över sex på morgonen och när min sambo och dotter skulle åka iväg till stan vid halv nio så tycker de att det är konstigt att bilen inte står där.

Roberto Larsson förstår att den har blivit stulen och polisanmäler stölden.

– BMW:n låter ganska speciellt eftersom avgassystemet var bytt och en granne hade hört att den åkte ner för gatan vid 6.30 samma morgon, berättar Roberto Larsson.

Det måste alltså ha varit biltjuvarna som hade lyckats starta och köra iväg utan nyckel.

– När jag har pratat med andra bilägare och försäkringsbolaget så verkar det som om det inte är helt ovanligt att just BMW blir stulna på det här sättet. Låset är inte digitalt, så man kan bryta upp dörren på vanligt vis och sedan starta med en tom nyckel eller koppla någon typ av program till den via en handdator och starta.

I september har det inträffat ovanligt många bilstölder i Vellinge kommun. I närheten av Robert Larssons bostad blev två andra bilar också stulna nyligen.

– Jag älskar verkligen BMW men kommer inte att köpa någon ny förrän jag har ett säkert ställe att ställa den på. Min BMW är förmodligen redan isärplockad och delarna ivägskickade, säger Roberto Larsson.

Publicerad 03 October 2019 15:50