Boel Andersson får hjälp av Nils Cato och Adam Sundback. Längst bak står Thomas Romberg som äger gården tillsammans med Kerstin Romberg.

Boel Andersson får hjälp av Nils Cato och Adam Sundback. Längst bak står Thomas Romberg som äger gården tillsammans med Kerstin Romberg. Foto: Åsa Meierkord

Torghandlare fann ett sätt att förlänga säsongen

Boel Andersson flyttade in i Anderssongården

FALSTERBO/HÖKÖPINGE.

I vanliga fall hade säsongen varit slut för torghandeln vid den här laget, men inte i år. Grönsaksodlaren- och handlaren Boel Andersson har flyttat in i Anderssonsgården – där det faktiskt såldes mjölk på 1950-talet.

Boel Andersson och hennes man odlar själv bland annat lök, dill, persilja och potatis på gården i Hököpinge och i tolv har hon sålt deras egna och även andra grönsaker på Gamla torg i Falsterbo. I september brukade hon ihop för säsongen, men inte i år.

– Thomas (Romberg reds.anm) kom med förslaget att jag kunde flytta in i ladan och på så sätt förlänga säsongen, vilket var en väldigt bra idé, berättar Boel Andersson.

Boel Andersson säljer enbart grönsaker och produkter från kommunen och övriga Skåne.

Boel Andersson säljer enbart grönsaker och produkter från kommunen och övriga Skåne. Foto: Åsa Meierkord

Under hela september har ladan varit fylld med närodlade grönsaker och även bröd från Vellinge, ägg och mathantverk från Söderslätt och Skåne. Det finns många sommargäster kvar på Näset i september och de trogna året-runt boende kunderna från torget har varit överförtjusta.

– Jag är en stammis, säger Gunilla Söderblom Högberg och går hem med fylld korg.

Boel Andersson håller öppet fortsätter två helger i oktober, den 11-12 oktober och den 25-26 oktober.

– Sedan tror jag också att det blir en helg i december, säger Boel Andersson.

I mitten på maj börjar torgförsäljningen på Gamla torg igen.

– Innan dess finns det inte så mycket att sälja, jag håller fast vid att bara erbjuda skånska produkter efter säsong, säger Boel Andersson.

Publicerad 02 October 2019 06:00