Niclas Nilsson, butikschef står i mitten och flankeras av Ica-handlarna Jens och Paul Bertilzon.

Niclas Nilsson, butikschef står i mitten och flankeras av Ica-handlarna Jens och Paul Bertilzon. Foto: Mickel Gustavsen

Ica Toppen får Fernando Di Lucas hederspris

Ännu en matglad utmärkelse till kommunen

HÖLLVIKEN.

Priserna med livsmedelsanknytning fortsätter att hagla ner i kommunen. Nyligen firades livsmedelbranschens gala, Dagligvarugalan 2019, i Blå hallen i Stockholms stadshus och då fick Ica Toppen ta emot Fernando Di Lucas hederspris.

Ett par skånska butiker till var nominerade men Ica toppen i Höllviken blev den enda skånska butiken som fick ta emot ett av de dryga 30 priserna på galan.

– Det var första gången vi var med, det känns jätteroligt, säger Jens Bertilzon, Ica-handlare.

Vinnaren av Fernando Di Lucas hederspris ska vara en butik som aktivt arbetar för att belysa den italienska medelhavsmatens fördelar ur både matglädje och livsstilsperspektiv. Juryns motivering löd:

" Med sin passion och kärlek för det hälsosamma och hållbara, från både handlare och personal, entusiasmerar vinnaren med hjälp av stor kunskap sina kunder att välja den goda medelhavsmaten. I sina butiksunika kampanjerbjudanden, med fina exponeringar på gavlar, torg och i ordinarie hyllor, lyfter de på eget initiativ inspirationen kring medelhavsmaten till nästa nivå – en viktig del i butikens gröna satsning."

– Att leva och äta mer hälsosamt är något jag verkligen brinner för. Att bli uppmärksammad för arbetet vi har gjort i butiken och kopplingen till medelhavsmaten gör en ännu mer motiverad, nu jobbar vi mot nya och fler mål, säger Jens Bertilzon.

Finalisterna till Årets Fernando Di Lucas hederspris var Stora Coop Lund, Ica Maxi Nacka och Ica Kvantum Toppen, Höllviken.

Dagligvarugalan

Dagligvarugalan som firade sitt 10-årsjubileum 2018 är branschens stora galakväll där duktiga medarbetare i dagligvarubranschen runt om i landet står i fokus.

Bland de många kategorierna finns till exempel Årets Hållbarhetsinitiativ, Årets mejeriavdelning, Årets Matinspiration, Årets Förbutik och Årets kassazon.

Galan föranleds av flera månaders juryarbete där finalister så småningom utses i 20 kategorier. Jurygrupperna består av namnkunniga personer med anknytning till dagligvaruhandeln.

Dagligvarugalan arrangeras av branschtidningen Fri Köpenskap.

Publicerad 28 September 2019 00:00