Senast den 1 oktober ska ansökan vara inskickade till kommunen.

Senast den 1 oktober ska ansökan vara inskickade till kommunen. Foto: Åsa Meierkord/arkiv

Hög tid att ansöka om stipendium

Både inom kultur, idrott och föreningsliv

VELLINGE.

Om man tycker att någon har utmärkt sig inom ett kulturellt område, som idrottsutövare eller som ledare för en förening, då kan man tipsa om att söka något av kommunens stipendier.

Stipendiaten ska vara eller ha varit folkbokförd i Vellinge kommun eller ha annan särskild anknytning hit.

Vellinge kommuns kulturstipendier är avsedda att delas ut till person eller grupp av personer för att stödja och uppmuntra talangfulla utövare inom olika kulturella områden, som till exempel litteratur, musik, konst, konsthantverk, teater, koreograf, film eller fotokonst.

Stipendier är främst ämnade för personer eller grupper som står i början av sin konstnärliga bana.

Stipendiet som är avsett för en ledare inom föreningslivet ska under en följd av år lagt ner ett utmärkt arbete inom föreningslivet och ha genom olika initiativ medverkat till en positiv utveckling av kommunens föreningsliv

Stipendium kan tillfalla en idrottsutövare eller ett idrottslag som till exempel har uppnått fina resultat, visat prov på gott kamratskap och förutom sitt idrottsutövande utfört ett oegennyttigt arbete inom föreningslivet.

Stipendiesumman är 20 000 kronor per stipendium.

Ansökan eller förslag till stipendiat med motivering och kontaktuppgifter ska ha kommit in till kommunen senast den 1 oktober ha inkommit via vanlig post eller e-post.

Publicerad 26 September 2019 07:00