Vellinge och Trelleborg har en mässa ihop.

Vellinge och Trelleborg har en mässa ihop. Foto: Arkiv/Åsa Meierkord

Vellinge och Trelleborg möts i ny mässa

Premiär för Söderslätts näringslivsmässa

VELLINGE.

För att få hjulen att snurra i näringslivet måste man samverka. För första gången arrangerar Vellinge och Trelleborg en gemensam näringslivsmässa som har fått namnet Söderslätts näringslivsmässa

Trelleborgs FF är arangörer av mässan, som hålls på Södervångskolan i Vellinge den 16 oktober. På plats kommer det att finnas utställare från både Trelleborg och Vellinge.

– Vi har arrangerat Trelleborgs närningslivsmässa i många år och tänkte att det finns många fördelar att göra en gemensam mässa med Vellinge också. Näringslivet bygger på nätverkande och att bygga broar och nu finns det alla möjligheter att göra det, säger Peter Kronström, ansvarig arrangör Söderslätts Näringslivsmässa Vellinge.

Både Trelleborgs kommun och Vellinge kommun är medarrangörer och man räknar med att cirka 80 företag medverkar. På mässan kommer det bland annat att bjudas mingelskola och intervjuer med näringslivsprofiler. Vellinge kommunstyrelses ordförande Carina Wutzler (M), inviger mässan.

– Lindas Fingemat kommer att vara där och det prisade UF-företaget Rawstraw kommer också att vara på plats och berätta om sitt företag, även andra lokala näringslivsprofiler kommer att dyka upp, säger Peter Kronström.

Peter Kronström, Trelleborgs FF är ansvarig arrangör.

Peter Kronström, Trelleborgs FF är ansvarig arrangör. Foto: Privat

Vellinge och Trelleborgs kommuns företagarföreningar och kommunala bolag finns också representerade. Mässan öppnar klockan sju på morgonen och håller på till klockan 15. Den sista timmen är den öppen för allmänheten.

Bland de utställande företagen och föreningarna finns bland andra Visit Trelleborg, Arts & Crafts, Areal, Larssons begravningsbyrå, Hotell Dannegården, NyföretagarCentrum Öresund, Trelleborg Citysamverkan, Tellus och Törringelund.

Publicerad 12 September 2019 08:00