Med Näsets Filmstudio blir hösten lite mer intressant.

Med Näsets Filmstudio blir hösten lite mer intressant. Foto: Stock Adobe

Höstens filmprogram spikat

Säsongspremiär den 16 september

HÖLLVIKEN.

Mångfaldigt prisbelönt libanesiskt drama, hysteriskt kul i liten landsby och en modern western. Näsets filmstudio fortsätter att visa smala filmer med stor bredd.

Den 16 september startar Näsets Filmstudio höstens program för sjätte året i rad.

I våras hade föreningen hela 231 medlemmar och för säkerhets skull visas därför filmerna i dubbla salonger vid första visningen klockan 16.30, både Biohusets stora nyrenoverade med 92 platser och den lilla med 42. Vid kvällsföreställningen klockan 19 visas filmen enbart i den stora salongen.

Höstens första film, "Kapernaum", handlar om en liten pojke som flyr sina föräldrar och försöker rädda både sig själv och andra i en värld fylld av eländiga miljöer och utsatta människor. Filmen fick jurypriset i Cannes 2018 och var Oscarsnominerad som bästa icke engelskspråkiga film. Den vann också publikens pris på Stockholms filmfestival.

"När fjärilarna kommer" som visas den 21 oktober har beskrivits som hysteriskt kul. Den handlar om tre syskon som blir hemkallade till sin turkiska hemby av pappan som de inte har hört av på många år. Skratten lockas fram av en rad dråpliga situationer under syskonens väg från Istanbul ut på landsbygden.

Den 18 november visas "The Rider" som har beskrivits som en modern western med vackra vyer från South Dakota mitt i Nordamerikas hjärta. Filmen handlar om en ung rodeoryttare, Brady, som försörjer sin autistiska syster och sin supande far.

Som vanligt presenterats filmerna kort innan de visas.

Publicerad 10 September 2019 09:50