Prova på tennis? Vellinge och Höllvikens tennisklubbar är två av föreningarna som ställer upp under idrottsrundan. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Prova på tennis? Vellinge och Höllvikens tennisklubbar är två av föreningarna som ställer upp under idrottsrundan. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Stock Adobe

Snart premiär för Idrottsrundan

Stor uppslutning bland både skolor och föreningar

VELLINGE.

Fotboll, taekwondo, ridning eller innebandy? I början av september får mellanstadieelever i kommunen prova på Idrottsrundan – ett stort buffébord med olika sporter att prova på.

Idrottsrådets mål är att öka antalet aktiva unga och även antalet timmar som de är aktiva. Nu drar rådet igång Idrottsrundan för första gången och intresset är stort.

Under tre dagar ställer drygt 20 av kommunens idrottsföreningar upp och låter mellanstadieelever i Vellinge, Skanör Falsterbo och Höllviken få prova på olika sporter.

– Det är lite som konstrundan. Men skolorna bokar in sig hos de olika föreningarna och så åker man runt och provar, berättar Peter Lundgren, Vellinge IF samt ordförande i Idrottsrådet.

Det är upp till de olika föreningarna själva hur man lägger upp aktiviteterna.

Ett av syftena med Idrottsrådet är att skapa en bra dialog och fungerande informationsflöden mellan mellan föreningar, skola och kommun. Idrottsrundan är ett steg i rätt riktning.

– Det är ju samma barn, vi har dem ju bara olika tider i skolan och i föreningarna, säger Peter Lundgren.

Att mellanstadiet blir först ut att prova beror på att det är framför allt i mellanstadieåldern som många barn slutar med idrottsaktiviteter.

– Man kanske har börjat med sin sport redan som femåring och har tröttat. Då gäller det att visa att det finns fler sporter och få dem att prova dem, säger Peter Lundgren.

Idrottsrundan pågår mellan den 3 och 5 september.

Bland de sporter som kommer att finnas att prova på finns boxning, Taekwondo, tennis, ridning, innebandy, friidrott, budo, badminton och fotboll.

Publicerad 24 August 2019 00:00