Mattias Särnholm, Sofia Wistam och Johnnie Krigström i Sofias änglar kommer till Höllviken. Sofias änglar sänds på onsdagar 21.00 på Kanal 5 och Dplay.

Mattias Särnholm, Sofia Wistam och Johnnie Krigström i Sofias änglar kommer till Höllviken. Sofias änglar sänds på onsdagar 21.00 på Kanal 5 och Dplay. Foto: Magnus Selander/Dplay

Sofias änglar kommer till Höllviken

Manifestation görs i samband med inspelning

HÖLLVIKEN.

Onsdagen den 28 augusti kommer tv-programmet Sofias änglar til Höllviken för att hjälpa den ME-drabbade tvåbarnspappan Emil. Samma dag hålls en manifestation i Nyckelhålsparken för att göra en insamling till forskning kring sjukdomen.

Av
Åsa Meierkord

Sofias änglar kommer att hjälpa en familj i Höllviken där den unga tvåbarnspappan Emil drabbats av den obotliga sjukdomen ME, av WHO kallad för en av världens mest funktionsnedsättande sjukdomar.

Emils största önskan är att det forskas fram ett botemedel så att han orkar vara med sina två barn; idag tvingas han vara sängliggande i 21 av dygnets 24 timmar.

För att uppmärksamma sjukdomen och samla in pengar till forskningen kommer RME Skåne, en patientförening som tillhör Riksförbundet för ME-patienter, en manifestation.

"Vi vill ge stöd till drabbade samt sprida information om ME/CFS genom att ha manifestationen MillionsMissing tillsammans", skriver föreningen på sin Facebooksida.

Alla är välkomna att delta. Manifestationen börjar klockan 15. Sofias änglar sänds på onsdagar 21.00 på Kanal 5 och Dplay.

MillionsMissing

MillionsMissing är en manifestation startad av MEAction med syfte att sprida kunskap och förbättra de ME/CFS sjukas situation runt om i världen. Varje år hålls en mängd aktioner i många olika länder och MillionsMissing Skåne har valt att ställa upp på den här TV-inspelningen för att visa en bredare publik än vi normalt når ut till hur en aktion ser ut och öka intresset för de kommande manifestationerna. De riktiga aktionerna kommer att hållas i städer över hela världen den 12 maj som vanligt.

Aktuellt belopp kommer redovisas vid inspelningen av Sofias Änglar den 28 augusti men insamlingen fortgår.

RME skänker sedan pengarna till Open Medicine Foundation).

Publicerad 21 August 2019 06:00