Det är nämndsordförandena som kommer att vara på plats i Nyckelhålsparken den 24 augusti.

Det är nämndsordförandena som kommer att vara på plats i Nyckelhålsparken den 24 augusti. Foto: mostphotos.com

Oppositionen utesluts från grill-evenemang

Moderaterna: "Vi har provat olika upplägg"

VELLINGE.

Lördagen den 24 augusti bjuder kommunstyrelsen in till evenemanget "Grilla med dina politiker" i Nyckelhålsparken. Men enligt oppositionspolitikerna handlar det inte alls om kommunstyrelsen, utan en ren moderat tillställning.

Konceptet med att låta allmänheten möta sina politiker under lättsamma former i Nyckelhålsparken har provats en gång tidigare, förra året. Då fanns dock representanter för samtliga partier i kommunstyrelsen på plats.

– Det stämmer inte att det är kommunstyrelsen som bjuder in. Det är nämndordförandena som kommer att vara på plats och de är som bekant moderata politiker allihop, säger Angela Everbäck, Miljöpartiet.

Angela Everbäck tycker att det är tråkigt för demokratin i kommunen att Moderaterna inte vill att alla politiska partier ska vara med.

– Mina erfarenheter från förra året var att många kommuninvånarna uttryckte att det var bra att kunna träffa oss tillsammans som sina förtroendevalda för att diskutera frågor och funderingar man har och inte ur ett partipolitiskt perspektiv, säger Angela Everbäck.

Även Liberalerna i Vellinge har reagerat på beslutet att bara låta Moderaterna vara med.

"Smakar Moderat korv bäst ? På lördag den 24 bjuder Vellinge kommun (du som skattebetalare) på korv och möjlighet att träffa en Moderat. Självfallet kan även de ca 50 procent som inte röstat på M få en korv. Övriga partier som ca 50 procent röstat på är inte välkomna för det har M bestämt, själva.", skriver Liberalerna i ett inlägg på sin Facebooksida.

Lokaltidningen bad Carina Wutzler (M), kommunstyrelsens ordförande om en kommentar till upplägget.

– Vi har prövat olika upplägg. Erfarenheterna har visat att de som kommer till träffarna ofta har nämndsspecifika och verksamhetskopplade frågor och synpunkter. Om ordförandena är på plats kan förhoppningsvis de som kommer få fler svar på plats och lämna synpunkter direkt till ansvariga. Vi genomför olika upplägg på medborgardialoger och den här gången har man valt att få träffa representanter från den styrande majoriteten, skriver Carina Wutzler i ett mejl.

Tillställningen pågår mellan klockan 11 och 13 i Nyckelhålsparken i Höllviken.

Publicerad 20 August 2019 11:01