I november intar TF-Cupen Söderslättshallen.

I november intar TF-Cupen Söderslättshallen. Foto: Stock Adobe

Premiär för Trelleborgs Futsal Cup

Gammal inomhusturnering lever vidare under nytt namn

TRELLEBORG.

I november intar Trelleborgs Futsal Cup Söderslättshallen för första gången. En cup för inomhusfotboll har arrangerats under många år tidigare, nu sker det under nytt namn och med annan arrangör.

TA-Cupen arrangerades för sista gången förra året och gick i graven strax efter det. Istället såg en ny cup dagens ljus, TF-Cupen. Initiativtagare är sportskribenten Sigge Hansson och med sig har han fotbollsdomarna Toni Lazarevski och Alexander Bergqvist.

– Cupen har arrangerats i säkert 40 år och sammanlagt brukar runt 35 lag delta. Det är ett av Trelleborgs största inomhusarrangemang och en tradition som förlänger höstsäsongen, så jag tyckte helt enkelt att det var synd om det inte blev en cup, säger Sigge Hansson som var ansvarig tävlingsledare under många år då TA-cupen arrangerades och kommer att vara det även under TF-Cupen.

Matchtid är en gånger tretton minuter och fem spelare på planen kompletteras med fem avbytare. Även föreningar utanför Trelleborg och Vellinge kommer att bjudas in.

– I fjor hade vi lag med från Svedala, Holmeja, Rydsgård, Janstorp, Skurup, Ystad, Brantevik, Harlösa samt från Svalöv och våra lokala klubbar uppskattade att få möta lag de inte hade spelat mot tidigare, säger Sigge Hansson.

De inledande gruppspelen sker den helgen 23-24 november samt helgen den 30 november till 1 december och sedan är det slutspel torsdagen den 5 december.

– Det som var unikt med TA-Cupen och det som kommer att vara unikt även med TF-Cupen är att det inte kostar föreningarna någon anmälningsavgift. Däremot blir det en liten entréavgift för publiken, precis som tidigare, säger Sigge Hansson.

Publicerad 17 August 2019 00:00