Efter 16 år med boxning, varav de senaste åtta som proffs, lägger nu Klara Svensson av.

Efter 16 år med boxning, varav de senaste åtta som proffs, lägger nu Klara Svensson av. Foto: Ritzau Scanpix/Jonas Skovbjerg Fogh/Jens Nørgaard Larsen

Klara Svensson lägger av

"The Swedish Princess" har gått sin sista match

HÖLLVIKEN.

Det var i Höllvikens boxningsklubb som Klara Svensson började sin fantastiska karriär. Hon har sex titlar som proffs och har gått från ringen som vinnare i 18 av 20 proffsmatcher. Men efter 16 år med boxning är det tags att börja ett nytt kapitel i livet.

Av
Åsa Meierkord

Klara Svensson var 14 år när hon drog på sig boxningshandskarna för första gången. I tidigare intervjuer i Lokaltidningen Vellinge har hon sagt att hon ganska snart förstod att hon hade talang. "Om jag bara fokuserade och gjorde som min tränare sade, så skulle det gå bra för det mesta".

Tränaren under de tidiga åren var Höllvikens Boxningsklubbs Christer Ekberg.

Efter att ha boxats i många framgångsrika år i svenska landslaget där hon bland annat tog VM-silver i Indien 2006, blev hon proffs 2011 och flyttade till Hamburg. 2013 fick hon kontrakt med en av världens bästa boxningsstall, Team Sauerland och de tunga titlarna började hagla in.

Men åren har också kostat och nu väljer Klara Svensson att lägga av och se fram emot en framtid med nya intressanta projekt.

"Jag började med boxning när jag var 14 år, så jag antar att jag växte upp och blev vuxen med sporten. 105 amatörmatcher och 20 proffsmatcher kan ha haft lite freudiansk påverkan (visa aldrig att du är skadad) men det är en annan historia, bok, terapisession.", skriver Klara Svensson på sin Facebooksida (översatt från engelska).

Hon skriver också att kärleken från supportrar samt respekten och hängivenheten från tränare och motståndare är något som hon alltid kommer att bära med sig.

"Under dessa år har jag samlat world-titlar, jag har blivit nerslagen och jag har stått upp igen. Jag har bott i tre länder och flyttat till olika städer på egen hand i jakten efter storhet i ringen. Kärleken från mina supportrar, vänner och familj. Respekt och hängivenhet från boxning, fysiska tränare, sparring partners, initiativtagare, sponsorer och alla mina motståndare kommer jag alltid att bära med mig."

"It was a good ride. Love. The Swedish Princess".

Publicerad 16 August 2019 11:49