Sebastian Venevi och Benjamin Henriksson tycker att det är lite extra spännande när det är tränare från MFF med på plan.

Sebastian Venevi och Benjamin Henriksson tycker att det är lite extra spännande när det är tränare från MFF med på plan. Foto: Åsa Meierkord

Extra laddat på planen när de himmelsblå är på besök

MFF:s sommarfotboll drar många deltagare

VELLINGE.

På hemmaplan. Men med andra tränare, andra övningar och i himmelsblå tröja. Över 80 killar och tjejer deltar i MFF:s sommarfotboll som arrangeras den 14-16 augusti tillsammans med Vellinge IF.

– Det är hårt jobb för att bli bättre. Det är roligt för det är lite andra övningar än de vi brukar ha. Roligast hittills är skotträning, säger Sebastian Venevi, 8 år.

Det är första gången han är på MFF:s sommarfotboll och entusiasmen går inte att ta fel på.

– Anders Christiansen och Markus Rosenberg är mina favoriter i MFF, säger han men tillägger att han själv ändå spelar i det bästa laget. Vellinge IF.

Under tre dagar finns tio tränare från MFF och fyra tränare från ungdomssidan med på plan tillsammans med 86 barn och ungdomar mellan 8 och 14 år.

Under tre dagar finns tio tränare från MFF och fyra tränare från ungdomssidan med på plan tillsammans med 86 barn och ungdomar mellan 8 och 14 år. Foto: Åsa Meierkord

Att få träna med ett elitlag och regionens största klubb är stort när man är liten. Och tanken med att arrangera sommarfotbollen är att inspirera och låta barn och ungdomar ute i de mindre klubbarna få prova nya saker och också känna på lite vad som krävs för att spela i en större klubb. Men syftet är inte att få fler att börja spela i MFF – tvärtom.

– Barn och ungdomar mår bäst av att spela i sin hemmiljö. Om de små klubbarna kan få fler att spela fotboll och under längre tid, blir det också fler som blir riktigt bra och fler som kan få en chans i de stora klubbarna. Vi vet vår plats i näringskedjan. Vellinge IF kommer aldrig att bli en elitklubb, men om vi kan få våra ungdomar att trivas och utvecklas, så finns det chans att de kommer tillbaka efter en karriär, säger Johnny Neldeborn, verksamhetsansvarig Vellinge IF.

Samarbetet med MFF innebär också att Vellinge IF:s nioåringar får spela en liten förmatch inne på stadion i Malmö.

– Nu ska de få spela när MFF möter Djurgården. Det är en rätt så stor upplevelse att få vara inne på stadion när det sitter 20 000 på läktaren, säger Johnny Neldeborn.

Att gå fotbollsskola under sommaren ett par dagar är väldigt populärt. Även Skanör-Falsterbo IF arrangerade Sommarfotboll med MFF i år. Vellinge IF hade också en egen fotbollsskola i början av sommaren och Västra Ingelstads IF anordnar fotbollsskola i augusti.

– Det är roligt att lära sig nya saker. Nya finter har varit roligast hittills, säger Benjamin Henriksson, 8 år, innan han springer tillbaka på plan i sin tillfälligt ljusblå tröja.

Publicerad 15 August 2019 00:00