Affärsidén om att tillverka naturliga och nedbrytbara sugrör av svensk råghalm kom på fjärdeplats när gänget i Rawstraw tävlade i Europamästerskapen.

Affärsidén om att tillverka naturliga och nedbrytbara sugrör av svensk råghalm kom på fjärdeplats när gänget i Rawstraw tävlade i Europamästerskapen. Foto: Åsa Meierkord/Arkiv

Raw Straw UF på fjärde plats i Europamästerskapet

Kammade också hem priset Ready for work

FALSTERBO.

Rawstraw UF kom på en fin fjärdeplats när Europamästerskapet i Ung Företagsamhet gick av stapeln i Lille, Franrike, i juli. Ungdomarna från Näset fick pris av ManpowerGroup för sina förmågor inom kompetens och vilja att lära sig.

Förutom fjärdeplatsen vann Rawstraw UF även priset ManpowerGroup Ready for Work Award, som uppmärksammar det företag som visat på kompetens och lärbarhet som viktiga färdigheter för att vara anställningsbar och redo för arbetslivet.

Affärsidén om att tillverka naturliga och nedbrytbara sugrör av svensk råghalm imponerade på den internationella juryn bestående av representanter från näringslivet runtom i Europa.

Anna von Groß, Daniel Lindkvist, Elise Lindow, Josephine Daly-Tempelaar och Linnea Jerlebo som tog studenten från Procivitas i Malmö i juni ska nu omvandla UF-företaget till ett aktiebolag och undersöker möjligheten att automatisera och skala upp produktionen för att nå ut på fler och större arenor

Årets vinnare blev Entella Company från Turkiet som skapat Mareen, ett cylindriskt filter som hjälper till att fånga upp och avlägsna skräp och avfall i havet.

Publicerad 31 July 2019 10:53