Sara Lehmann, Michael Jansson och Oscar Pierrou Lindén från Malmö Opera spelar i Höllviken.

Sara Lehmann, Michael Jansson och Oscar Pierrou Lindén från Malmö Opera spelar i Höllviken. Foto: Pressbild

Malmö Opera stannar till i Höllviken

Gratisföreställning om livet som musikalartist

HÖLLVIKEN.

En tillvaro med mycket adrenalin, mycket nerver och vansinnigt mycket roligt. Den 13 augusti kommer Malmö Opera till Höllviken med en show om livet som musikalartist.

Av
Åsa Meierkord

Malmö Opera packar åter lastbilen full och ger sig ut på vägarna med en gratisföreställning som stannar till på torg och i parker i Lund, Malmö, Eslöv, Lomma, Kävlinge, Staffanstorp och Höllviken.

Sara Lehmann, Michael Jansson och Oscar Pierrou Lindén är rutinerade musikalartister och har gjort roller i föreställningar som Matilda the Musical och West Side Story. De drog fulla hus på Malmö Opera med sina egna personligt färgade föreställningar Tillsvidare och En annorlunda jul. På lastbilen tittar de tillbaka på sina respektive karriärer.

De avslöjar höjdpunkter och missöden och illustrerar med en härlig kavalkad av nostalgiska favoritlåtar från pop- och musikalvärlden. Vi får lära känna dem både som privatpersoner och artister, i med- och motgång, i en medryckande förställning som tagits fram i samarbete med regissören Johanna Hybinette.

Malmö Opera på lastbil är ett projekt som initierades av Malmö Operas vd och konstnärlige ledare Michael Bojesen. Premiäråret 2018 spelades Carmen i Malmös ytterområden – Limhamn, Rosengård, Nydala, Holma – samt på Möllevångstorget. I år kommer Malmö Opera på lastbil också att spela i anslutning till två av MFF:s fotbollsskolor, i Holma och i Höllviken.

Den 13 aug klockan 18 spelas föreställningen i Nyckelhålsparken.

Publicerad 31 July 2019 07:00