En 51-årig man döms till fängelse efter att ha slagit ner sin dotters före detta pojkvän.

En 51-årig man döms till fängelse efter att ha slagit ner sin dotters före detta pojkvän. Foto: Mostphotos

Skyddade dottern – döms till fängelse

51-åring sparkade och slog tonårspojke

MALMÖ/HÖLLVIKEN.

En 51-årig man döms till fängelse efter att ha slagit ner sin dotters före detta pojkvän.

Av
Andreas Holm

Denna artikel är en återpublicering.

Det unga ex-paret hade under en septemberkväll förra året träffats vid Toppengallerian i Höllviken och ska då börjat bråka och knuffa varandra. Pappan till tonårstjejen fick reda på detta och tog sig till gallerian för att enligt honom själv "markera mot en pojke som gett sig på hans dotter".

Han gick fram till den då 15-årige pojken och frågade vad som hade hänt. Innan pojken hann svara blev han nedsparkad och föll till marken. Där blev han sedan överröst med flera knytnävsslag. Misshandeln avbröts av en tjejkompis till pojken som skrek på hjälp och sprang fram till bråket. Det fick pappan att sluta slå, resa på sig och lämna platsen i en bil.

"Följderna av misshandeln hade kunnat bli betydligt allvarligare än vad som blev fallet, vilket NN uppenbarligen var likgiltig för.", skriver Malmö tingsrätt i domen.

Men den hotfulla situationen var inte över. Strax efter att mannen lämnat platsen kom hans bror till Toppengallerian, enligt uppgift från flera vittne. Pojken och hans kamrater blev rädda och lyckades fly från platsen i en epatraktor, innan polis larmades och kunde gripa 51-åringen.

Mannen erkänner och har i förhör uppgett att han varit ångerfull och beredd "att ta sitt straff".

"Av omständigheterna i målet och NN:s egna uppgifter framgår att hans motiv var att hämnas på XX för oförrätter som han antog att XX hade begått mot hans dotter. NN tog alltså lagen i egna händer. Ett sådant handlande har samhället anledning att se allvarligt på.", skriver tingsrätten.

Nu döms 51-åringen till fyra månaders fängelse för misshandel.

Publicerad 17 July 2019 00:00