André Hedetoft har tidigare regisserat bland annat långfilmen

André Hedetoft har tidigare regisserat bland annat långfilmen "Bieffekterna" tillsammans med Andreas Climent och kortfilmen "Logan". Foto: Åsa Meierkord/arkiv

Vellingeregissören André fortsätter resan ut i rymden

Ny tv-serie tar avstamp i färgglatt 1970-tal och framtidens godnattsagor

VELLINGE.

”Hallå där… André Hedetoft, Vellinges meste sci-fi regissör, nyss hemkommen från filmfestivalen i Cannes, på väg till Sydkorea med projektet "Ever Girls" och redan i färd med att utveckla en ny tv-serie, "Light Years From Home", tillsammans med sin pappa.

Denna artikel är en återpublicering.

Vad handlar tv-serien om?

– Den handlar om de tre trillingsystrarna Amy, Eve och Loi som på deras 16-årsdag upptäcker att inkodat i deras DNA bär de på var sin del av en vidunderlig karta. För att låsa upp mysteriet måste trillingarna återförenas och tillsammans avkoda de minnen som deras föräldrar har programmerat in. Minnen av när Amy, Eva och Loi växer upp på jorden under de färgstarka 1960- och 70-talen. Minnen om att hitta vägen över rymdens stjärnhav för att återvända hem till moder jord.

Hur väcktes idéen?

– "Light Years From Home" började en gång som en godnattsaga mellan mig och min pappa. Vi började redan på den tiden fantisera ihop vår egen berättelse, något som vi fortsatte år efter år. De godnattsagor och historier min far berättade har format mitt liv och de berättelser jag för vidare till mina döttrar kommer att forma deras liv. Historier har hela tiden inspirerat mänskligheten och gett oss mening. När vi frågar oss vad som kommer före vetenskapen, blir svaret alltid en idé, en vision, en historia. Med andra ord, de berättelser vi för vidare och tar till oss formar vår värld. De ger kraft och näring att inspirera nya generationer till att förändra framtiden för mänskligheten.

Ditt projekt "Ever Girls", historien om hur ett virus bryter ut på julafton, smittar alla vuxna till zombies och tvingar fyra tjejer att hitta sina superkrafter för att rädda världen, hur har det gått med det?

– "Ever Girls" har fått Nima Yousefi från HOBAB (Stockholmsbaserat filmbolag reds. anm.) som producent. Han har tidigare producerat ”Stupid Young Heart” som vann pris senast på filmfestivalen i Berlin och ”A White, White Day” som hade premiär nu på Cannes Filmfestival. Just nu för vi diskussioner med flera intresserade parter kring både långfilmen och en eventuell tv-serie. Under Cannes Filmfestival blev vi utvalda till Sydkorea under Asiens största genre filmfestival "Bucheon international Fantastic Film Festival". Vi reser dit den 30 juni för att introducera "Ever Girls" till hela Asien. Ever Girls-universumet har bara börjat...

Publicerad 09 July 2019 00:00