Anna Bergström från Ljunghusen (längst till höger) har sin vardag numera på Mallorca. Här med sina kollegor Anne Morenius och Lisa Blohm.

Anna Bergström från Ljunghusen (längst till höger) har sin vardag numera på Mallorca. Här med sina kollegor Anne Morenius och Lisa Blohm. Foto: Eva Hagman

Anna Bergström vågade bokstavligen ta steget

Driver numera sitt tränings- och hälsoföretag på Mallorca

HÖLLVIKEN/LA CIUTAT JARDÍ.

Barnen hade flyttat hemifrån och huset kändes stort. Anna Bergström och hennes man bestämde sig för att börja ett nytt kapitiel i livet, tog pick och pack och flyttade till Mallorca, ön där de träffades för första gången på 1980-talet.

Denna artikel är en återpublicering.

Anna Bergström hade bott i Ljunghusen i hela sitt liv när hon började fundera på vad hon skulle göra med resten.

– Våra tre söner hade flyttat hemifrån och vi började fråga oss varför vi skulle sitta själva i ett stort hus. Jag och min man träffades på Mallorca när vi jobbade som guider för Vingresor på sena 80-talet och vi har alltid återvänt dit i omgångar. Nu började vi fundera på om det kanske det var dags att flytta dit på riktigt, berättar Anna Bergström.

"Det var många

annorlunda regler och

lagar och mycket att

lära sig till en början"

Sagt och gjort. De sålde huset och köpte en lägenhet strax öster om Palma i Ciutat Jardí.

– Min man som är fastighetsmäklare och jobbade i Höllviken, började jobba på samma mäklarbyrå på Mallorca. Det var många annorlunda regler och lagar och mycket att lära sig till en början, men nu efter ett år flyter allt på mycket bra säger Anna Bergström.

Själv har hon alltid jobbat med träning, kost och hälsa. Först som idrottslärare i många år och sedan med sitt egna företag Formidabel som fanns på Formtoppen i Höllviken. Under åren har hon också läst ett flertal utbildningar inom området och är bland annat kost- och hälsorådgivare med KBT- inriktning. Men hon hade bestämt sig för att låta alla dörrar stå öppna när hon kom ner till Mallorca.

– Jag ville låta lite tid få gå och se vart mitt engagemang skulle ta mig. Padel är oerhört stort i Spanien och under en träning så träffade jag två tjejer från Åre, Anne Morenius och Lisa Blohm som också flyttat till Mallorca och vi klickade direkt. Snart startade vi företaget, Mitt i Livet.

Företaget skräddarsyr resor med fokus på träning, friskvård, stresshantering och välmående och redan nu har grupper från Höllviken åkt ner.

– Förutsättningarna är så fantastiska för utomhusträning här. Ljuset var väl det som jag och min man saknade allra mest. Det finns här. Det finns bergsvandring, strandvandring, cykling och havet förstås. Sedan finns det väldigt fin gastronomi, kultur och historia. Vi har också just fått en lokal i centrala Palma som är underbar. Vackert gammalt klinker i mönster på golvet, rustikt, öppet och ljust. Här är det tänkt att vi ska ha utbildningar, föreläsningar och annat kul.

För Anna Bergström som jobbar med att hjälpa människor att förändra något till det bättre i sitt liv, var hennes eget att flytta till ett annat land något hon försökte se på med samma ögon.

– Det finns aldrig det helt rätta ögonblicket eller de helt rätta förutsättningarna för förändring. De måste man skapa själv.

Publicerad 07 July 2019 00:00