Sveriges tredje nationellt klassade turismcykelled, där Trelleborg ingår, invigs i juni.

Sveriges tredje nationellt klassade turismcykelled, där Trelleborg ingår, invigs i juni. Genrebild: Stock Adobe

Snart rullar det på Sydkustleden

Den nya turismcykelleden invigs i juni

VELLINGE/SKANÖR.

"Från Trelleborg till Sveriges riviera är det bara två mil." Nu är etappbeskrivningarna och kartorna klara för Sveriges tredje nationellt klassade turismcykelled som går genom både Näset och Vellinge. Stor invigning sker i juni.

Denna artikel är en återpublicering.

Sex etapper, från Simrishamn till Helsingborg på totalt 260 kilometer. Snart invigs Sydkustleden som Sveriges tredje nationellt klassade turismcykelled.

Vellige kommun ingår i två etapper, etapperna Trelleborg–Skanör och Skanör –Malmö.

I etappbeskrivningen står det bland annat: "I Höllviken finner du ett mysigt centrum med caféer och restauranger. Hela Skanör/Falsterbo är känt för sitt avkopplande strandliv, sina vackra stränder och sin unika natur med tallskogar som doftar gott på sommaren."

Den 2-3 juni invigs Sydkustleden med cykelfest i två dagar. Under söndagen kan man följa med på någon av de arrangerade cykelturerna utmed leden eller stanna kvar på någon av festplatserna runt om i kommunerna. I Nyckelhålsparken i Höllviken blir det festligheter mellan klockan 10-16. Familjerunda med start och stopp i Höllviken Höllviken cykelklubb och Team Rynkeby finns också på plats. Själva invigningen sker klockan 11.

Turism-

cykelled

Certifieringen turismcykelled intygar att leden är av hög kvalitet, är trafiksäker samt att det finns ett brett utbud av upplevelser och service längs leden.

I dagsläget finns det tre cykelleder i Sverige som uppnår denna klassificering; Kattegattleden, Sydostleden och Sydkustleden.

Det är Region Skåne som är huvudman för lederna.

Publicerad 05 July 2019 00:00