Till hösten kommer Mia Maria Nilsson att gå fortsättningsåret på Skurups folkhögskolas skrivarlinje.

Till hösten kommer Mia Maria Nilsson att gå fortsättningsåret på Skurups folkhögskolas skrivarlinje. Foto: Privat

Naturen i Höllviken inspirerar ung författare

Mia Maria Nilsson debuterar i antologi

HÖLLVIKEN.

När Mia Maria Nilsson växte upp i Höllviken hade hon ett nära förhållande till naturen. Ett band som har gett spår i de texter hon nu debuterar med i antologin "Hugget/satt/ristat".

Denna artikel är en återpublicering.

Mia Maria Nilsson har alltid skrivit i någon slags form.

– När jag var liten skrev jag små noveller och berättelser som jag skickade till släktingar och vänner. Det fortsatte jag med när jag gick sandeplanskolan och i gymnsiet valde jag en extrakurs som hette kreativt skrivande, berättar Mia Maria Nilsson.

Efter studenten gick hon skrivarlinjen på Gotlands folkhögskola men målet har alltid varit Skurup Folkhögskolas skrivarlinje, där hon kom in i höstas. I antologin "Hugget/satt/ristat" finns texterna som klassen har jobbat med under läsåret. Mia Maria Nilsson bidrar med den fristående texten "Fågelhjärta" samt ett utdrag från ett större projekt. I miljöbeskrivningar återvänder hon ofta till uppväxtens omgivningar.

– Höllvikens natur är så grundad i mig, så det blir ett självklart ställe att vara på, även litterärt, berättar hon.

Snabba fakta om Mia Maria

Bor: Malmö, tidigare i Höllviken.

Ålder: 23 år.

Familj: Mamma, pappa, mormor i Höllviken, bror i Trelleborg.

Senast lästa bok: "Mördarens mamma" av Ida Linde.

Favoritställe i Höllviken: "Stora Hammars mölla. Där var jag mycket som barn och har ridit mycket i omgivningen, jag tänker att det stället är mitt hemma".

Det här visste ni inte om Mia Maria: "Det finns ingen som kan binch-kolla tv-serier så bra som jag. Senast plöjde jag åtta säsonger Game og Thrones på nolltid".

Publicerad 04 July 2019 00:00