Josephine Daly-Tempelaar, Elise Lindow och Anna von Gross, UF Rawstraw under produktion. Råghalmen klipps till 20 centimeter långa sugrör. Sedan kokas och torkas dem innan de läggs i förpackningar. Foto: Åsa Meierkord

Josephine Daly-Tempelaar, Elise Lindow och Anna von Gross, UF Rawstraw under produktion. Råghalmen klipps till 20 centimeter långa sugrör. Sedan kokas och torkas dem innan de läggs i förpackningar. Foto: Åsa Meierkord Foto: Åsa Meierkord/arkiv

Flera UF-företag från Vellinge i final

Vinnarna utses på SM i Stockholm

VELLINGE.

Över niohundra UF-företag har varit med och tävlat i de skånska tävlingarna i Ung Företagsamhet. Nu är alla regionala vinnare som ska representera Skåne på SM i UF den 6 maj utsedda. Bland vinnarna finns Rawstraw UF.

Rawstraw UF från ProCivitas Malmö, men med elever hemmahörande i Vellinge kommun, är det UF-företag som tagit hem flest segrar i de olika kategorierna. De är nominerade i fyra av elva kategorier. Årets UF-företag, Årets vara, Årets innovation och Årets samhällsentreprenör.

Även två UF-företag från Sundsgymnasiet har blivit utsedda att representera Skåne på den stora finalen i Stockholm. EquiBox UF som tillhandahåller lyxiga boxar med artiklar för hästägaren, är nominerad i kategorin Årets vara.

Vedbolaget UF som köper in, säljer, kör ut och staplar ved hos kunderna, är nominerad i kategorin Årets tjänst.

SM i Ung Företagsamhet 2019 äger rum 6-7 maj på Stockholmsmässan i Älvsjö.

Publicerad 30 April 2019 11:25