Nina Martinez är en av utställarna på Nypongården.

Nina Martinez är en av utställarna på Nypongården. Foto: Marcus Middleton

Premiär för Nypongårdens konsthall

Carina Wutzler inviger ny konstlokal

HÅSLÖV.

Under påskens konstrunda blir det också premiär för Nypongårdens konsthall där tio av konstnärerna från konstnärsgruppen K18 ställer ut.

Nypongården som tidigare gick under namnet Söderslätts Bygdegård, byggdes 1935 och har fungerat som fest- och samlingslokal ända sedan dess. 2019 byttes namnet till Nypongården.

Under konstrundan finns det verk från tio konstnärer från K18-gruppen på plats mellan 19-22 april, klockan 11-17 alla dagar. Ateljecaféet är också öppet och serverar smårätter och nypondelikatesser.

Vid bildandet av konstnärsgruppen K18 gruppen var de arton konstnärer samt en konstintresserad projektledare som motor och fanbärare, därav namnet K18. Sin geografiska hemvist har merparten i sydvästra Skåne. K18:s idé för en klimatanpassad konstrunda är "så mycket konst som möjligt inom så liten radie som möjligt som en hyllning till miljön. Minimalt med bilkörning, ändå massor av spännande konst och möten med intressanta konstnärer"

På Hallongården en bit bort finns samlingsutställningen, separatutställningar finns i Assartorp, på hotell Gässlingen i Skanör och i Falsterbo.

Carina Wutzler inviger Nypongårdens Konsthall cirka klockan 12.30, fredagen den 19 april.

Publicerad 11 April 2019 08:00