Framridning i dressyrtävlingarna under Falsterbo Horse Show.

Framridning i dressyrtävlingarna under Falsterbo Horse Show. Foto:Åsa Meierkord/arkiv

Falsterbo kan få VM 2022

Intresseanmälan för dressyr är inskickad

FALSTERBO.

Världsmästerskapen i dressyr och paradressyr år 2022 kan komma att avgöras i Falsterbo. Nyligen blev det klart att styrelsen för Svenska Ridsportförbundet har ställt sig bakom Falsterbo HS:s intresseanmälan.

En anmälan har skickats från båda organisationerna till Fédération Équestre Internationale, FEI, det internationella ridsportförbundet.

Men det är lång väg kvar tills beslut om var VM 2022 kommer att arrangeras.

Anmälan är inte heller bindande utan början på en lång process som eventuellt kan sluta med att en formell ansökan om att arrangera VM 2022 lämnas in.

I slutet på mars har FEI bjudit intresserade arrangörer av samtliga VM 2022 till en informationsträff i Schweiz. Därefter inleds arbetet med en eventuell ansökan.

Ryttar-VM i Stockholm 1990 var det första samlade världsmästerskapet i ridsporten.

2018 hölls mästerskapen i Tryon, North Carolina, USA, i åtta olika ridsportgrenar: Hoppning, dressyr, paradressyr, fälttävlan, distansritt, körning, voltige och reining. Caen i Normandie var värd år 2014. 2010 arrangerades mästerskapet i Lexington, Kentucky, USA.

FEI ser att VM 2022 arrangeras grenvis eller med några grenar tillsammans.

Falsterbo Horse Show-basen Jana Wannius, är enligt en intervju i tidningen Ridsport, inte heller främmande för att arrangera VM i hoppning.

– Inget är uteslutet, säger Jana Wannius till tidningen.

Falsterbo Horse Show arrangeras i juli varje år och är Skandinaviens största utomhusevenemang inom ridsport. År 2019 hålls tävlingarna 6-14 juli.

Publicerad 06 March 2019 11:24