Under bilfärden tappade mannen kontrollen och körde rakt in i soptunnor och en häck. Nu döms en 30-åring till fängelse för grovt rattfylleri.

Under bilfärden tappade mannen kontrollen och körde rakt in i soptunnor och en häck. Nu döms en 30-åring till fängelse för grovt rattfylleri. Foto: Patrik Svedberg

Rattfull tappade kontrollen – körde ner brevlådor och häck

30-åring döms till fängelse

VELLINGE.

30-åringen satte sig i bilen med 2,6 promille alkohol i blodet. Färden slutade i ett dike efter att mannen tappat kontrollen över bilen. Nu döms en Vellingebo till fängelse.

Av
Andreas Holm

30-åringen gav sig en sommarnatt förra året iväg ut på en bilfärd. Han hade druckit alkohol, men valde trots detta att ge sig ut på vägarna. Efter drygt två kilometers färd tog det stopp.

Mannen tappade kontrollen och brakade rätt in i brevlådor, soptunnor och en häck innan han slutligen hamnade i diket på andra sidan Kämpingevägen i Höllviken.

Föraren från Vellinge erkänner brott och berättar i förhör att han hade för avsikt att köra en längre sträcka på åtta kilometer. Med tanke på det grova rattfylleriet och skadan som uppkom när 30-åringen körde av vägen, väljer Malmö tingsrätt att döma honom till två månaders fängelse.

"Oaktat att körningen ägde rum under tid på dygnet då det inte förekom särskilt mycket trafik anser det ha inneburit påtaglig fara för trafiksäkerheten", motiverar rätten sin dom.

Förutom fängelsestraff ska 30-åringen även betala 1 500 kronor i skadestånd till den fastighetsägare som drabbades av egendomsskada i samband med att den påverkade föraren körde av vägen.

Publicerad 28 January 2019 06:00