Nästa vecka går Tareq Taylors första leverans maträtter ut i Vellinge.

Tareq Taylors första leverans maträtter går snart ut i Vellinge. Foto: Pressbild

Vellinge först med att få hemlagat á la Tareq Taylor

Start för beställning inom kort

VELLINGE.

Hur äter man färskt, sunt och gott utan att behöva laga maten själv? Kändiskocken Tareq Taylor har kommit på svaret. Snart är det premiär för Maten é klar – färdiglagad mat direkt till middagsbordet.

Konceptet är enkelt. Kunderna går in på hemsidan, förbeställer sina rätter och sedan går leveransen iväg de dagar man har valt. I första skedet blir det dock inte hemleverans utan maten körs ut till avhämtningsställen i Falsterbo, Ljunghusen, Höllviken och Skanör. Den kommer också att finnas i boden på Lilla Torg i Vellinge.

– Till exempel kan en familj som har en stressig vecka framför ha svårt att hinna med att laga mat vissa dagar. Då kan familjen se på menyn, välja de rätter man vill ha de dagar man behöver och beställa, berättar Tareq Taylor.

Det kommer att vara möjligt att välja mellan nio rätter per dag.

– Varje dag finns det en fisk, en kött och en vegetarisk ny rätt att välja mellan. Dessutom kommer man att kunna välja mellan sex andra rätter varje vecka också, som till exempel husman, för ett par kronor extra, berättar Tareq Taylor.

Det är Tareq Taylor som står bakom alla recept och han har lagt stor omsorg på att rätterna ska leva upp till kraven på näringsrik mat, nyttig nog att servera både barn, äldre och vuxna. All mat tillagas samma dag som den levereras.

Den första veckan finns bland annat biff Bourgogne, rödbetsbiffar, kalops och lasagne på menyn.

– Man kan säga att det är som en matkasse 2.0. I stället för att få råvarorna så får man dem färdiglagade, säger Tareq Taylor.

Maten tillagas i kök i Lund innan den kyls ned. Sen transporteras den ut till utlämningsställena. Det finns planer på att lägga ut bilder och filmer från kockarnas arbete så att kunderna själva kan se hur allt går till.

Köket är på 600 kvadratmeter och har en kapacitet på 6 000 portioner om dagen.

– Många andra kommuner har redan visat stort intresse, men vi vill börja i mindre skala först, säger Tareq Taylor.

Invigning

Maten é klar invigs i samband med Vellinges julmarknad på Lilla Torg den 2 december tillsammans med kommunen. Klockan 13 klipper Carina Wutzler (M), kommunstyrelsens ordförande bandet tillsammans med Tareq Taylor. Det bjuds även på smakprov.

Publicerad 01 December 2018 00:00