Rickard Nordström är nominerad till Framtidsverkets pris Årets inspiratör. Priset är ett av många som Framtidsverket delar ut för att uppmärksamma goda insatser inom den offentliga sektor.

Rickard Nordström är nominerad till Framtidsverkets pris Årets inspiratör. Priset är ett av många som Framtidsverket delar ut för att uppmärksamma goda insatser inom den offentliga sektor. Foto: Privat

Höllvikenlärare nominerad till Årets inspiratör

HÖLLVIKEN.

Rickard Nordström, mellanstadielärare på Stora Hammars skola vill att hans elever ska ha en bra känsla när de pratar om skolan. Han vill få dem peppade på en ny vecka – varje vecka. Nu är han nominerad till Framtidsverkets pris Årets inspiratör.

– Jag har cirka 25, 26 elever i tre år. Under de tre åren har jag ett uppdrag. Det är att de åren ska bli så bra som möjligt för mina elever. Att de ska få den bästa grunden de kan få för fortsatt lärande och utbildning, säger Rickard Nordström.

För att lyckas med sitt uppdrag har Rickard Nordström, som innan han blev lärare bland annat var fotbollstränare, hittat ett eget sätt att nå sina elever.

– Man måste skapa relationer. Det var en av anledningarna att jag startade mitt instagramkonto, Magister Nordström. Om man vill nå unga människor i dag, så är sociala medier en stor hjälp. Kontot har både en seriös sida, där jag lägger ut pedagogiska tips och filmsnuttar om som handlar om själva skolarbetet, och en sida där jag hittar på lite roliga saker, peppar och dansar. Jag vill visa att jag inte bara är lärare, jag är också pappa till fyra barn och har känslor och tankar precis som mina elever.

Intagramkontot har i nuläget drygt 23 000 följare. Ett exempel på inslag är "söndagspeppen". En liten filmsnutt där Rickard Nordström tar upp något positivt man kan ha med sig i den nya veckan.

– Jag tänkte att många känner sig lite sega söndag kväll för att måndag väntar, både barn som vuxna och det behövdes något som peppade istället för deppade.

Nu är han alltså nominerad till Framtidsverkets pris Årets inspiratör. Priset är ett av många som Framtidsverket delar ut för att uppmärksamma goda insatser inom den offentliga sektor. Bland tidigare vinnare finns allt från lärare, akutsjuksköterskor till forskare och räddningstjänst. Vinnarna utses på en stor gala i Stockholm den 20 november.

Publicerad 02 November 2018 12:00