Höllvikens ungdom div 3 tränas av Joon Berggren, tidigare en av Höllvikens främsta A-lagsspelare samt Mikael Moser, assisterande A-lagstränare. Truppen består av tre målvakter och 22 utespelare. Foto: IBKHöllviken

Höllvikens ungdom div 3 tränas av Joon Berggren, tidigare en av Höllvikens främsta A-lagsspelare samt Mikael Moser, assisterande A-lagstränare. Truppen består av tre målvakter och 22 utespelare. Foto: IBKHöllviken

Lovande spel i division tre

HÖLLVIKEN. Nästan halvvägs in i serien ser det lovande ut för IBK Höllvikens utvecklingslag. Just nu ligger de tvåa och chanserna är goda för att åter ta plats i division två. – Spelarna utvecklas enormt just nu. Det är ett ungt lag, de flesta är födda 1996 eller 1997, så det är i rutinen som saknas, det märks speciellt i de större matcherna, säger Joon Berggren, tränare.

Mer speltid för yngre

I somras omorganiserades laget och några av de lite äldre spelarna fick gå för att lämna plats åt de yngre förmågorna. – Visst är det bra om vi kan ta steget upp i tvåan igen men det viktigaste är att spelarna utvecklas så att vi kan fylla på till SSL-laget, som det är nu är glappet mellan högsta ligan och våra killar lite för stort, säger Joon Berggren.

Väg in till SSL-truppen

Tanken med utvecklingslaget är att det ska vara en naturlig väg för provspel i SSL-truppen och nästa steg för en plats i SSL-laget. Nyligen spelades en match borta mot Tygelsjö, där en del av de gamla Höllvikenspelarna numera ingår. Höllviken förlorade med 4-6. – Det var en match som nog var viktigare för Tygelsjö att vinna än för oss. Det finns en del riktigt rutinerade spelare i Tygelsjö och det är i sådana matcher som det blir tydligt att vi har brist på rutin, säger Joon Berggren.

Stor skillnad

Många av spelarna i utvecklingslaget har bara gått juniormatcher tidigare. – Det är stor skillnad att möta lite äldre spelare, det är inte bara att gå in och köra, nu måste man tänka lite mer hur man ska spela. Den sista matchen innan juluppehållet är bortamatch den 11 december då laget möter Åkarps IBK. – Där väntar viktiga poäng som vi helst ska ta, säger Joon Berggren.

Publicerad 25 November 2014 06:00