Regissör Christel Hansson Björkegren med ensemblen runt sig.

Regissör Christel Hansson Björkegren med ensemblen runt sig. Foto: Åsa Meierkord

Det våras för 20-talet i nyårsrevy

TRELLEBORG/FALSTERBO.

Även i år finns ett inslag av Falsterbo i Trelleborgs nyårsrevy. Det är nämligen Christel Hansson Björkegren står för regin. I årets revy får man höra om kommunalrådets iver att få köra grävskopa, det utdelas även allmänna slag under bältet, dans och utrikeskommentarer

I år finns det ovanligt mycket att lyfta fram och skoja om i byårsrevyn.

– Det är lite olika från år till år när det gäller händelser som man kan ta upp, men i år har det varit ovanligt mycket material att använda, säger Markus Jönsson, skåedespelare och trelleborgare.

Han har tillsammans med de andra i ensemblen samt regissör Christel Hansson Björkegren, skrivit flera nummer till revyn som brukar dra publik även från Vellinge och andra grannkommunerna.

På scenen bjuds det också på mycket musik, både schlager och pop samt dansnummer av alla möjliga slag. Tanken är att ha ett så brett och inkluderande tilltal som möjligt. Föreställningens namn "Det våras för 20-talet", syftar naturligtvis på att vi nu går in i ett nytt 20-tal men revyn börjar med 20-talet för 100 år sedan.

– Det blir både charleston och en presentation av Ernst Rolf som ju var den som tog revyn till Sverige, berättar Christel Hansson Björkegren.

Trelleborgsrevyn ser till att 20-talet får en rolig start.

Trelleborgsrevyn ser till att 20-talet får en rolig start. Foto: Åsa Meierkord

Att spela i en nyårsrevy är på många sätt hårdare än att övrig teater, men också roligare enligt skådespelarna.

– Det är många fler karaktärsbyten och tvära kast. Ibland har man bara fyra sekunder på sig att byta roll från till exempel ett barn till gammal gubbe, berättar Markus Jönsson.

Känns det aldrig märkligt att driva med personer och saker som har hänt lokalt?

– Nej, det vi gör är att lyfta det som har hänt på ett sätt så att vi kan skratta åt det tillsammans, skratt befriar, säger Therese Åkerman, skådespelare.

Det våras för 20-talet

Med: Trelleborgsrevyn, på scen: Mikael Wilén, Markus Jönsson, Una Persson, Therese Åkerman, Gustav Tillgren och Jennifer Roswall.

Regissör: Christel Hansson Björkegren

Spelas på: Parken, Trelleborg.

När: 11 januari–16 februari 2020, lördag och söndag klockan 16, dock inte den 1 februari och den 8 februari.

Publicerad 07 January 2020 10:23