Ingen jullunch i Skanör i år.

Ingen jullunch i Skanör i år. Foto: mostphotos.com

Ingen jullunch i centrumföreningens regi i år

Den nya styrelsen hoppas kunna ta upp den nästa år igen

SKANÖR.

Förra julafton kom omkring 75 personer till centrumföreningens jullunch på församlingshemmet, men år dukas det inte upp. Skanör-Falsterbo centrumförening bytte till helt ny styrelse under hösten och tiden att arrangera har inte funnits.

Dåvarande ordförande för Skanör Falsterbo centrumförening Per Wildenstam drog igång jullunchen 2016 och var också den som har hållit i projektet de kommande åren.

– Jag tyckte att det kunde vara roligt om det fanns ett julfirande för dem som vill träffa andra bybor och vara sociala med fler än med de som ryms i den sedvanliga, lilla familjekärnan och även för dem vars familj kanske har spritts ut, flyttat hemifrån och befinner sig i andra länder till exempel, sade Per Wildenstam i en kommentar i Lokaltidningen Vellinge 2017.

Första året kom 35, andra året 50 och senast 75 personer. Projektet fick sponsring från lokala restauranger och några privatpersoner bidrog också med pengar så man kunde köpa vin och snaps.

Per Wildenstam avgick som ordförande i juni i år och under hösten valdes en helt ny styrelse för centrumföreningen.

– Vi kom på plats sent och är helt nya så vi har varken haft tiden eller blivit varma i kläderna än. Just nu planerar vi vilka event och arrangemang vi kan göra under 2020, säger Lars Rosén, ny ordförande.

Bland annat kommer föreningen att att ta över Gran Turismo Show och ska jobba för att en isbana blir verklighet i Skanör under julen 2020. Även fler arrangemang diskuteras.

– Allt är inte spikat än, det gör vi januari. Vi hoppas kunna arrangera jullunchen nästa år, vi får se hur allt landar, säger Lars Rosén.

Publicerad 21 December 2019 00:00