Sandra Lehmann är väldigt glad över beskedet att kunna arbeta som verksamhetsutvecklare för GF Näset nästa år.

Sandra Lehmann är väldigt glad över beskedet att kunna arbeta som verksamhetsutvecklare för GF Näset nästa år. Foto: Åsa Meierkord

"Gymnastik är alltid utvecklande, vilken nivå det än är på"

Sandra Lehmann är Årets idrottsledare

FALSTERBO.

Hon kan inte låta bli att starta nya grupper, fixa arrangemang eller styra upp projekt. Bara det handlar om gymnastik och allra helst om GF Näset. Sandra Lehmann fick nyligen ta emot Vellinge kommuns stipendium Årets idrottsledare.

Sandra Lehmann började med gymnastik när hon var barn, i föreningen Rosenvångs GK på Limhamn.

–Jag höll på i många år, men nådde aldrig upp till avancerad nivå. Däremot blev jag både tränare och utbildade mig även till domare, eftersom jag tyckte gymnastik var så roligt, berättar Sandra Lehman.

Efter gymnasiet flyttade hon till USA och utbildade sig till ekonom med inriktning på marknadsföring på universitetet i North Carolina.

– Där lade jag gymnastiken på hyllan ett tag, tränade lite löpning istället.

Hemma igen jobbade hon på ett företag i Malmö och var även i Stockholm en period. Men längtan efter Malmö blev för stor. När hon fick jobb på ett större hygien- och kosmetikaföretag i Malmö flyttade hon tillbaka och en tid senare mötte hon sin man Henrik, tidigare landslagsgymnast och aktiv i gymnastikföreningen Motus-Salto.

– Vi flyttade till Skanör 2010 och när vår första dotter Matilda var ett år så tyckte vi att det kunde vara roligt att göra något tillsammans, så då tog vi kontakt med GF Näset och frågade om vi kunde komma dit som ledare.

Sandra Lehmann med det nyaste tillskottet i familjen, valpen Salto.

Sandra Lehmann med det nyaste tillskottet i familjen, valpen Salto. Foto: Åsa Meierkord

Inställningen var då att de kanske kunde träna någon grupp en gång varannan vecka. Det höll inte så länge.

– Nej, ha, ha. Det är så svårt att inte vilja göra mer. Och GF Näset är en underbar förening som lät oss ta med vår ettåring på träningarna. Då blev det plötsligt till två gånger i veckan och sedan någon gång till och till och till.

Matilda fick syskonen Ellinor och Alicia som också fick följa med till hallen från att de var ett par dagar gamla.

Till slut hade Sandra Lehmann sagt ja överallt, var tränare flera dagar i veckan, var ledamot i föreningens styrelse, gick med i förbundets styrelse Region syd, utbildade sig till truppdomare och gick med i styrelsen i Idrottsrådet i Vellinge kommun. Ovanpå det hade hon ett heltidsjobb med resor i tjänsten och dessutom tränade två av barnen artistisk gymnastik i Malmö 15 timmar i veckan.

– Det blev svårt att få ihop pusslet. Och då hade vi ändå stor hjälp av min mamma och även en au pair under det mest hektiska året.

Därför var det en oerhörd lättnad för Sandra Lehmann att få beskedet att kunna arbeta som verksamhetsutvecklare för GF Näset på 60 procent med början nästa år.

– Föreningen har 600 medlemmar varav cirka 50 är ledare. Det är väldigt svårt att få ihop verksamheten i en så stor förening med bara ideellt arbete. Nu kan vi satsa på en betydligt högre kvalitet i förening och få tid med annat som har varit svårt att hinna med. Vi kan också söka pengar för olika projekt. Vi har faktiskt redan fått bidrag för att bedriva träning för äldre, gymnastik är alltid utvecklande, vilken nivå det än är på, jag har också en massa fler idéer, säger Sandra Lehmann.

Personligt

Namn: Sandra Lehman

Bor: Falsterbo

Familj: Barnen Matilda 10 år, Ellinor, 8 år och Alicia 4,5 år. Gift med Henrik.

Yrke: Ekonom och marknadsförare.

Aktuell: Tilldelades Vellinge kommuns idrottsledare 2019, börjar anställning verksamhetsutvecklare på GF Näset i januari 2020.

Bästa gymnastikminne: "Alla somrar och besök på Lingvallen som är Svenska gymnastikförbundet Region syds lägergård i Skälderviken."

Det här visste ni inte om Sandra: Kan fortfarande stå på händer och göra en rondat-flickis.

Publicerad 19 December 2019 00:00