Padelbana planeras i Höllviken.

Padelbana planeras i Höllviken. Foto: Stock Adobe

Höllviken Tennisklubb får bidrag till padelbana

"En bana i Gya skulle lyfta verksamheten"

HÖLLVIKEN.

Nyligen beslutade kommunstyrelsen att ge Höllviken Tennisklubb 250 000 kronor i bidrag för att bygga en padelbana på Gyaanläggningen.

"Padeltennis är den racketsport som växer snabbast i världen. Att få fler barn- och ungdomar till anläggningen är så klart huvudmålet med detta projekt, men även att få behålla ungdomarna längre - vilket vi tror blir en konsekvens av ett större utbud. Som det ser ut nu finns möjligheter att få in en Padelbana på Gyaanläggningen, något som skulle lyfta verksamheten i stort och dessutom ge fler möjlighet att idrotta på anläggningen.", så skriver Höllviken Tennisklubb bland annat i sin ansökan om bidrag till kommunen.

Padelbanan som planeras byggas är i form av en stålkonstruktion bestående av moduluppbyggda stålsektioner. Till detta kommer belysning sättas upp som gör det möjligt att spela även efter att solen gått ner.

Höllvikens Tennisklubb har i samarbete med Skånes idrottsförbund fått ett positivt besked kring finansieringen av projektet, ur förbundets anläggningsfond kommer 400 000 kronor avsättas till projektet under förutsättning att Vellinge kommun kan stödja projektet med 250 000 kronor, något som alltså kommunstyrelsen nyligen beslutade att göra.

Publicerad 08 June 2019 00:00