Pågatågsstationen i Östra Grevie har inneburit stor utveckling på orten. Något som påverkar priset på den kommande tomtförsäljningen.

Pågatågsstationen i Östra Grevie har inneburit stor utveckling på orten. Något som påverkar priset på den kommande tomtförsäljningen. Foto: Åsa Meierkord/arkiv

Tomter i Östra Grevie släpps

Elva tomter går till den kommunala kön

Av
Åsa Meierkord

Ö. GREVIE. Nu släpps elva tomter till kommunens tomtkö. Tomtstorlekarna på de elva tomterna varierar mellan 660 kvadratmeter till 960 kvadratmeter och ligger norr om Bolmersvägen i anslutning till befintlig bebygglse. Största tillåtna byggnadsyta är 140 kvadratmeter för boningshus oavsett tomtstorlek. Kommunen har beställt en värdering för prissättningen av tomterna som har gjorts utifrån senaste årens försäljningar i Östra Grevie.

Kommunens tillväxtavdelning anser dock att värderingen som gjordes för en tid sedan är för låg eftersom utvecklingen i Östra Grevie ha varit stor på senare år och det borde innebära dyrare tomtpriser. Prissättningen föreslås därför att ökas med 400 000 kr per tomt vilket innebär att försäljningspriset blir från 1, 2 miljoner kronor till 1,4 miljoner kronor.

Publicerad 07 June 2019 10:00