Per Wildenstam, Skanör Falsterbo centrumförening fick ta emot VFFG:s pris Årets Eldsjäl 2019. Här med ordförande Hanna Sars.

Per Wildenstam, Skanör Falsterbo centrumförening fick ta emot VFFG:s pris Årets Eldsjäl 2019. Här med ordförande Hanna Sars. Foto: Privat

Årets företagare utseddda

Företagareföreningarna firade med Stjärnkväll

VELLINGE.

Nyligen arangerade kommunens företagarföreningar Stjärnkväll – en kväll där årets företagare utses och det lokala näringslivet hyllas.

Av
Åsa Meierkord

Vellinges företagarföreningar har i många år arrangerat en kväll där man hyllar det lokala näringslivet. I år firades kvällen i slutet på¨maj på Vellingeblomman. De tre företagarföreningarna Företagarna, GRID och VFFG, Vellinge Falsterbo företagargrupp, var på plats och delade ut priser.

Företagarnas pristagare blev Ica-handlaren Fredrik Göransson, Torgboden i Falsterbo, som sedan övertagandet jobbar hårt med att utveckla butiken.

VFFG instiftade priset Årets företagare för mer än 20 år sedan och i år gick det till Anderz Wrethov, välkänd artist och låtskrivare som också är entreprenör med egen studio samt driver hotell Vellingebacken tillsammans med sin fru Johanna.

De senaste åren har även VFFG delat ut ett pris till Årets eldsjäl – någon som med koppling till näringslivet kämpar för att företag och individer ska få det bättre i Vellinge. Den utmärkelsen gick i år till Per Wildenstam, ordförande för Skanör Falsterbo centrumförening, som bland annat tagit initiativ till både seniorbussen och julbord som är till glädje för många ortsbor.

Årets Gridda är ett sätt att lyfta fram det kvinnliga företagandet i kommunen och i år gick priset till Ann Björck Nilsson som driver en juristbyrå i kommunen.

Publicerad 04 June 2019 13:16