Till alla radhus hör en egen liten trädgård.

Till alla radhus hör en egen liten trädgård. Illustration: Veidekke Bostad

Säljstart för radhusen i Hököpinge

Stort intresse för de 44 bostadsrätterna

HÖKÖPINGE. Hököpinge fortsätter att växa enligt planerna. I maj var det säljstart för Veidekke Bostads radhusområde i Hököpinge.

Av
Åsa Meierkord

Veidekke Bostad bygger ett helt nytt radhusområde som består av 44 nya radhus. Husen har en boyta om 115-125 kvm och säljs från 2 595 000 kronor per hus. De första familjerna väntas flytta in under hösten 2020.

– Vi ser en tydlig trend där allt fler som bildar familj vill flytta ut från stan och letar efter naturnära bostäder av den här karaktären. Vi har sett ett stort intresse för projektet från start och vi vet att många intressenter har sett fram emot säljstarten, säger Karin Schening, försäljningschef Syd på Veidekke Bostad i ett pressmeddelande.

Radhusen i Hököpingen kommer att bestå av två hela plan och ha stora sociala ytor. I sitt grundutförande har husen fyra till fem rum, två badrum och separat tvättstuga. Det finns möjlighet att välja ett extra allrum på övre plan eller ett fjärde sovrum. Samtliga radhus har även en egen uteplats i syd- eller västligt läge.

– Vi har haft och ser fortsatt ett mycket stort intresse för våra andra radhusprojekt i Skåne. I projekteten Skegriero och Vikhems trädgårdar har de flesta radhus i projektet sålts på väldigt kort tid och vi har ett rekordstort intresse för radhusen i Hököpinge, säger Karin Schening

De första familjerna väntas flytta in i de nya radhusen under hösten 2020.

De första familjerna väntas flytta in i de nya radhusen under hösten 2020. Illustration: Veidekke Bostad

Det nya bostadsområdet ligger mitt i Hököpinge och tanken är att den nya området ska binda samman hela byn på ett nytt sätt. Strax intill ligger det gamla sockerbruket med sina karakteristiska, rödteglade fabriksbyggnader, nu ombyggda till moderna bostäder i gammal bruksstil. Radhusen kommer att vara också att vara rödteglade för att harmoniera med omgivningen.

Publicerad 21 May 2019 00:00