Skanörs Båtklubbs unga lag presterade bra i den första av Allsvenskans deltävlingar.

Skanörs Båtklubbs unga lag presterade bra i den första av Allsvenskans deltävlingar. Foto: Tommi Rotonen, SSF Allsvenskan.

Lyckad debut i allsvenskan för SBK

Fick en bra placering i den första deltävlingen

SKANÖR.

Glädjen var stor när Skanörs Båtklubb inte bara höll sig väl framme i resultatlistan utan också vann ett par av de korta matchseglingarna under tävlingarna i Strängnäs nyligen.

Skanörs Båtklubb är ny och liten bland de stora klubbarna i serien med landets 18 bästa lag. Under tävlingarna i Strängnäs nyligen var laget dessutom yngst med en snittålder på drygt 29 år, konkurrenterna var över tio år äldre. Ändå lyckades de placera sig på sjunde plats av totalt 18 deltagare i den första deltävlingen av Allsvenskan 2019.

– Vi var bara en poäng från femteplatsen totalt, säger Björn Boklund som leder projektet inom SBK, i ett pressmeddelande.

Tävlingen skulle ha fortsatt under söndagen, men det var stilje på Mälaren. Efter en lång väntan under förmiddagen tvingades arrangörerna ställa in.

Skanörsseglarna som är först ut i Allsvenskan: Ylva Selander, Angelica Grönvall, Malin Steffensen, Hugo och Oscar Johansson.

Skanörsseglarna som är först ut i Allsvenskan: Ylva Selander, Angelica Grönvall, Malin Steffensen, Hugo och Oscar Johansson. Foto: Björn Boklund

Tävlingen seglas på J 70, en båtmodell som inte finns i Skanörklubben. Laget åker därför till Malmö och tränar hos den enda skånska konkurrenten, Malmö Segelsällskap (MSS).

Svenska Seglarförbundet arrangerar Allsvenskan tillsammans med lokala klubbar. Strängnäs Segelsällskap ordnade första deltävlingen. I månadsskiftet maj/juni är det Malmös tur.

Publicerad 20 May 2019 09:17