John Lundvik och Anderz Wrethov laddar för tävlingarna i Tel Aviv.

John Lundvik och Anderz Wrethov laddar för tävlingarna i Tel Aviv. Foto: Ritzau/Scanpix och pressbild

Anderz Wrethov ser fram emot en intensiv Eurovision-vecka

"Att representera Sverige innebär lite högre press"

VELLINGE/TEL AVIV.

Den 16 maj står Sverige och "Too late for love" på scenen i Eurovision Song Contest redo för tävling. Låtskrivaren Anderz Wrethov som tidigare har kommit både tvåa och trea i den internationella finalen, skulle inte ha något emot att ta hem en förstaplats den här gången.

John Lundvik och "Too late for love" vann en historisk seger i den svenska uttagningen när bidraget plockade hem samtliga 12-poängare från den internationella juryn och dessutom fick högsta poäng från tv-tittarna.

Nu ska John Lundvik möta 40 andra länders bidrag. Den 16 maj är det semifinal och den 18 maj är det final. Anderz Wrethov åker ner till Tel Aviv några dagar tidigare för att finnas på plats.

– Det är en hel del förberedelser och repetitioner att hålla koll på. Vi har en bra känsla med oss. Det är ju så enormt kul att vara med i en så stor tävling och få uppleva stämningen i arenan, alla går in för att göra sitt absolut bästa, säger Anderz Wrethov.

Det är som sagt inte första gången som Anderz Wrethov tävlar i Eurovision. 2009 kom han trea som låtskrivare till Arashs låt "Always" för Azerbajdzjan och i fjol tävlade han med låten "Fuego" för Cypern som kom tvåa.

– Cypern hade ju aldrig placerat sig så högt, så det var ganska speciellt. Det var en liten delegation och inget som man hade räknat med. Det slog mig faktiskt häromdagen att jag representerar Sverige det innebär lite högre press. Vi brukar placera oss bra och folk har förväntningar på oss. Det känns kul och stort samtidigt, säger Anderz Wrethov.

Med tanke på de höga internationella poängen från den svenska uttagningen, ligger "Too late for love" bra till för att Sverige ska kunna placera sig i toppen.

– Jag har ju en andra och tredjeplacering sedan tidigare, så en förstaplats hade ju inte varit fel och fantastiskt om det blev för Sverige. Magkänslan är bra, vi får se hur det går. Jag tror i alla fall på att vi hamnar någonstans bland topp 15, säger Anders Wrethov.

Publicerad 08 May 2019 06:00